Foto: Shutterstock

Lai arī parasti flirtēšana ir patīkama un rotaļīga saruna, reizēm tā var radīt pārpratumus un lieku satraukumu, kur tam nemaz nav vietas. Lai visiem iesaistītajiem tā būtu jautra un sajūsminojoša pieredze, flirtēt ir jāmāk un jāzina, par ko runāt ar satikto cilvēku. Citiem tas izdodas dabiski, taču citiem sagādā milzīgu stresu. Kas tad ir svarīgākie flirtēšanas priekšnoteikumi?

Klarisa Silva, uzvedības zinātniece un attiecību trenere portālam "Very Well Mind" teic, ka flirtēšana ir valoda, kas pauž ieinteresētību un iekārojamību vienam pret otru.

"IFLScience" aprakstījuši pētījumu, kurā atklāts, ka visefektīvākie flirtēšanas priekšnoteikumi atšķiras, tie ir atkarīgi no dzimuma un tā, kādas attiecības meklē – ilgtermiņa vai īstermiņa. Leifs Edvards Otsens Kenners, psiholoģijas profesors Norvēģijas Zinātnes un tehnoloģiju universitātē stāsta – ja sieviete meklē īstermiņa attiecības vai vienas nakts sakarus, vīrieša apskaušana vai draudzīga buča uz vaiga nebūs pietiekama, šādās situācijās labāk izmantot paņēmienus, kas rada augstu seksualitāti, piemēram, piekļauties tuvāk un radīt ķermenisku kontaktu.

Turpretī, ja vīrietis meklē īstermiņa partneri sievieti, par efektīvu paņēmienu papildu fiziskajai un seksuālajai taktikai tika atzīts smaids, intereses izrādīšana sarunās, komplimentu izteikšana un humors, kas liek sievietei smieties. Ja vīrieši meklē ilgtermiņa attiecības, vislabāk darbojas dāsnuma izrādīšana un pierādīšana, ka esi gatavs uzņemties saistības.

Universālais flirta noslēpums ir smiešanās par otra jokiem. Vismazāk efektīvs humors būs sievietēm, kuras meklē vienas nakts sakarus. Taču sievietēm ir sevišķi svarīgi izrādīt savam potenciālajam partnerim, ka domā, ka viņš ir asprātīgs, stāsta viena no pētījuma autorēm Rebeka Burča.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!