Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nereti uzskatām, ka, izsakot komplimentus, iepriecināsim savu vīrieti, liekot viņam justies novērtētam un cienītam. Tomēr, kā informē izdevums "Woman's Health", reizēm var gadīties pretēja situācija, kad labi domātie vārdi, mums nezinot, nesasniedz savu galamērķi vai pat aizvaino vīrieti. Turpinājumā desmit frāzes, ko savam mīļotajam labāk nevajadzētu teikt.

Ir tik jauki, ka vēlies man palīdzēt uzkopt māju... Tomēr es ātrāk visu paveikšu viena!

Tā vietā, lai liktu vīrietim justies mazvērtīgam, pieņem viņa palīdzību pat tad, ja lēnie darba tempi vai viņa uzdotie jautājumi tev šķiet kaitinoši!

Atceries, ka teju katru vīrieti māc vainas apziņa brīdī, kad pēc garas darba dienas, veic neizbēgamos mājas darbus, kā arī nedrošība par savām vājajām zināšanām mājsaimniecībā, tomēr viņa labie nodomi ir zelta vērti!

Tu tiešām tiki galā ar to pilošo krānu? Tas ir apbrīnojami!

Neizrādi savu pārsteigumu, kad viņš paveic tehniskus darbus bez profesionāļa palīdzības, pat tad, ja tev līdz šim ir šķitis, ka viņš neatšķir āmuru no skrūvgriežņa.

Vīrieši nevēlas, ka sievietes apspriestu viņa spējas paveikt lietas, kas ietilpst „katra vīrieša pienākumos", tāpēc izbrīnīta skatiena vietā velti savam vīrietim uzslavu par viņa daudzajiem talantiem, kas ietver ne tikai lielisku izskatīšanos, bet arī zelta rokas!

Es salocīju izmazgāto veļu otrreiz, bet paldies par cenšanos!

Izslēdz vārdu „censties" no sava vārdu krājuma komunikācijā ar vīrieti nekavējoties! Tavs vīrietis domā, ka ir izdarījis labu darbu un atvieglojis tavu ikdienu, bet rezultātā saņem vārdus, kas viņa ausīm skan kā noniecināšana.

Tāpat atceries, ka noteiktu darbu darīšana atšķirīgi nav nekas nosodāms un centies rast kompromisus, kā arī mazināt savu tieksmi pēc perfekcionisma, vairāk ļaujoties straumei!

Tu esi vienīgais cilvēks, ar ko es varu parunāties!

Izvairies no tik smagas emocionālās nastas uzkraušanas uz sava vīrieša pleciem, ja vien nevēlies viņu atbaidīt! Atceries, ka vīrietis vēlas būt tavs partneris un mīļotais cilvēks, nevis mamma, māsa un labākā draudzene vienā personā, un, atklājot, ka esi viņam piešķīrusi tik nozīmīgu lomu savā dzīvē, tu radi nevajadzīgu spiedienu!

Pat, ja tavs mīļotais cilvēks patiešām ir vienīgā persona, ar ko spēj atklāti izrunāties, ietērp šo atklāsmi citos vārdos, sakot, ka viņš ir cilvēks, kuram uztici savas izjūtas vislabprātāk viņa sapratnes un iejūtības dēļ!

Tu esi tik jauks!

Pirms velti savam vīrietim vārdus, ar ko mēdz raksturot mazus bērnus un kucēnus, ņem vērā, ka viņš, visticamāk, nevēlas tikt ierindots tai pat kategorijā!

Vārds „jauks" vīrietim liek justies kā mazam zēnam, tādējādi graujot viņa pašcieņu un vīrišķību, un, kā apgalvo speciālisti, vienkāršu vārdu izvēlēšanās, raksturojot sev tuvus cilvēkus, liecina arī par izvairīšanos no dziļākas intimitātes.

Šī dāvana īsti nav manā gaumē, tomēr tavi labie nodomi ir galvenie!

Ir labi savu vīrieti uzslavēt par pārdomātu rīcību, tomēr, ja arī viņa dāvana ir pēdējā lieta, ko tu sev būtu izvēlējusies, neizrādi to!

Uzslavē viņu par dāsnumu dāvanas izvēlē, kā arī laiku pa laikam uzliec neveiksmīgo kaklarotu vai šalli, bet pirms nākamā īpašā datuma ierosini kopīgu veikala apmeklējumu, norādot konkrētās lietas, kas tev patīk!

Tu esi kā mans trešais bērns, bet es tevi mīlu tik un tā!

Šie vārdi ietur pasīvi agresīvu nozīmi, burtiski liekot viņam justies kā skabargai tavā acī. Tā vietā, lai mīkstinātu kādu skarbāku vārdu, saistot to ar mīlestības jūtām un pieķeršanos, izvēlies konkrētu ziņojumu, ko savam partnerim vēlies nodot!

Speciālisti iesaka nepatīkamas sarunas uzsākt ar maigāku ievadu, tādējādi mazinot iespējamo triecienu. Tāpēc nākamreiz, kad jutīsies neapmierināta ar vīra attieksmi bērnu audzināšanas jautājumos, uzslavē viņa tēvišķās jūtas, norādot, ka reizēm tomēr priecātos par lielāku stingrību un tevis atbalstīšanu.

Kā man patīk tavs alusvēderiņš!

Ja vakar sajūsminājies par kāda aktiera trenēto vēderpresi, bet šodien priecājies par viņa apaļīgo puncīti, tad tavs mīļotais vīrietis neticēs šiem mīlestības apliecinājumiem, uzskatot, ka neesi patiesa.

Tā vietā, lai uzsvērtu ārējā izskata priekšrocības, koncentrējies uz sava vīrieša rakstura īpašību slavēšanu, un, ja tavs partneris cieš no mazvērtības kompleksiem, mazini tos, norādot, ka labprātāk izvēlēsies cilvēku, kas liek justies tev labi, nevis vien seksīga auguma īpašnieku.

Tu esi labākais vīrietis, kāds man jebkad bijis!

Protams, viņš vēlas tevi apmierināt it visās jomās, tostarp arī seksuālajā dzīvē, tomēr neviens vīrietis nevēlas domāt par saviem priekšgājējiem un kur nu vēl tapt ar tiem salīdzināts!

Ja nu tomēr nevari atturēties no viņa paslavēšanas gultā, koncentrējies uz šī brīža pieredzi un lietām, kas attiecas tikai uz jums diviem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!