Foto: PantherMedia/Scanpix
Frāze "Paliksim draugi,", ko neapdomīgi izmet šķiršanās laikā, ir viens no absurdākajiem lēmumiem, ko vien iespējams pieļaut. Lai pasargātu sevi no tā nepatīkamajām sekām, izdevums "Shape" ierosina sev uzdot pāris jautājumu, kas acumirklī mainīs tavus uzskatus par draudzīgu attiecību saglabāšanas jēgu, kā arī ir apkopojis deviņus iemeslus, kāpēc bijušie mīlētāji nevar kļūt par draugiem.

Tās vienkārši ir mocības!

Jūs kopīgi izklaidējaties, un viņš pasaka ko tādu, kas tev liek smieties. Pēkšņi tev rodas vēlme viņu noskūpstīt, bet tu atminies, ka to nedrīkst, jo jūs taču vairs neesat pāris.

Veltas cerības

Atzīsti, ka vismaz viens no jums draudzīgu attiecību saglabāšanu arī pēc šķiršanās uztver kā cerību par iespējamo attiecību atsākšanu. Pat, ja tā neesi tu, vai ir godīgi šādi sāpināt tev reiz svarīgu cilvēku?

Pagātni nav iespējams izdzēst

Ja reiz esat redzējuši viens otru kailu un dalījuši kopīgus laimes brīžus, tie likumsakarīgi parādīsies atmiņā, satiekoties arī pēc šķiršanās. Platoniskas attiecības uz šāda pamata nav iespējams uzbūvēt!

Tu patiesībā nevēlies viņu redzēt kopā ar kādu citu

Atceries, ka īsti draugi vēlas redzēt viens otru laimīgu, neraugoties ne uz ko! Ja uzskati, ka viņam nav tiesību satikties ar citu sievieti pēc jūsu šķiršanās, zini, ka tavas jūtas nebūt nav zudušas un tu neesi gatava šādai draudzībai.

Personiskās detaļas

Īsti draugi nejūtas neērti, apspriežot savas privātās dzīves detaļas. Vai esi gatava dzirdēt to, cik lieliska ir viņa jaunā meitene?

Vai vēlies apmeklēt viņa kāzas?

Ja tava atbilde ir nē, patiesi labs draugs no tevis diemžēl neiznāks.

Tas ir dīvaini arī jūsu kopīgajiem draugiem

Viņi atceras gan jūsu iemīlēšanās, gan šķiršanās periodu, un, redzot jūs vienā ballītē, kuru neapmeklējat kā pāris, neērtības sajūta nepametīs nevienu no jums.

Pārprastie signāli

Jūsu attiecībās bija gan kopīgi joki, gan īpašas iesaukas. To atsaukšana atmiņā var ne tikai uzplēst vecās brūces, bet arī modināt tevī vēlmi attiecības atsākt pat tad, ja tieši tu pieņēmi lēmumu par to pārtraukšanu. 

Vai esi gatava upurēt savas jaunās attiecības?

Iespēja, ka atradīsi savu mūža mīlu, regulāri pavadot brīvo laiku kopā ar savu bijušo, ir gaužām niecīga. Atceries, ka, lai atvērtu jaunas durvis, iepriekšējām jābūt aizvērtām. Arī emocionālā ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!