Foto: PantherMedia/Scanpix
Daudzas sievietes sev uzdod jautājumu, kā rīkoties, ja sirdī iekritis precēts vīrietis. Neļauties jūtām un mocīties nožēlā vai, tieši pretēji, sekot sirdij, pieņemot, ka viņa attiecības ar sievu tāpat nav ideālas, ja jau viņš met acis apkārt.

Psiholoģe Larisa Renara intervijā resursam "woman.ru" izteikusies: "Mīlestībai vienmēr  taisnība! Es bieži atceros šo teicienu, kad dzirdu vai lasu par dažādiem mīlas stāstiem. Reizēm mīlestība neprasa, vai iemīlētais cilvēks ir precējies vai brīvs. Jūtas burtiski satver savā varā un liek zaudēt galvu, aizmirstot par saprāta apsvērumiem.

Mīlestība vai kaisle?

Tieši kaislība ir jūtas, kas cilvēkus iemet viens otra apskāvienos un aptumšo saprātu. Nedrīkst to novērtēt par zemu, jo arī kaislība var būt ļoti spēcīgas jūtas, bet ar laiku tā pāriet. Kaislības dēļ vīrietis ne vienmēr gatavs izjaukt esošās attiecības un pamest ierasto ģimenes komfortu.

Vīriešiem kaislība itin bieži ir kaut kas līdzīgs asai garšvielai - satraucoša, bet ne obligāta dzīves sastāvdaļa.

Reizēm tiešām ir grūti turēties pretī vīrieša kārdinājumam, bet pastāv noteikti attiecību attīstības likumu, kas jāzina pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas - piemēram, pirms laist pasaulē mazuli. Deviņu mēnešu laikā kaislība, kā likums, vai nu pazūd, vai pāraug īstā mīlestībā.

Kāpēc bīstami?

Ja kaislība sāk norimt, vīrietis ir gatavs turpināt seksuālās attiecības, neuzņemoties nekādas saistības, nepametot iepriekšējo ģimeni, bet vienkārši baudot iespējas, ko sniedz šis sānsolis.

Šādā situācijā mīļākā kļūst par sava veida enerģētisko donoru citai ģimenei. Viņa dalās savā enerģijā, bet visus bonusus - statusu, naudu, kopējos svētkus, nekustamos īpašumus un citas labas lietas - saņem cita sieviete, likumīgā sieva.

Kāpēc izdevīgi?

No otras puses, mīļākās statuss vienmēr ļauj saglabāt brīvību būt kopā ar to, ar kuru gribi, un darīt tieši to, ko vēlies.

Reizēm sievietes tik augstu vērtē iespēju pastāvīgi izjust asas emocijas un kaislību ugunis, ka nav gatavas to mainīt pret ģimenes dzīves iepriekš paredzamo rutīnu. Bet atkal jāuzdod sev jautājums: vai tā tiešām ir mīlestība? Jo īsta mīlestība ir ļoti privātīpašnieciska - tā nav gatava dalīties ar cilvēku, kuru mīl. Vēlēšanās būt kopā ir mīlestības galvenais kritērijs!

Ja nu tomēr mīlestība...

Ja tā patiešām ir mīlestība, vīrietis būs gatavs izdarīt izvēli un mainīt ierasto dzīvi. Viņš būs gatavs aiziet pie sievietes, kuru mīl, un šajā gadījumā ieguvēji būs visi. Arī pamestā sieva, jo vīrietis viņai būs devis iespēju satikt jaunu mīlestību.

Protams, šķiršanās sāpju un aizvainojuma dēļ to būs grūti uzreiz pieņemt un saprast, bet daudz briesmīgāk un postošāk ir dzīvot kopā ar vīrieti, kurš mīl citu. Un, ja vīrietis ir izdarījis šo sarežģīto izvēli, varat domāt arī par bērnu - tas jau būs mīlestībā dzimis mazulis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!