Foto: PantherMedia/Scanpix
Saskaņā ar pētījumos iegūtiem datiem, pāri, kas nodarbojas ar kopīgām fiziskām aktivitātēm, piemēram, skriešanu, dzīvo krietni aktīvāku mīlas dzīvi, vēstī portāls "Woman's Health".

Pētījumā tika aptaujāti tūkstoš vīrieši un sievietes, atklājot, ka 66 procenti no tā dalībniekiem skrien kopā ar savu mīļoto cilvēku un mīlējas krietni biežāk par pāriem, kas no kopīgām sporta nodarbībām atturas.

Arī seksuālo jautājumu eksperti atzīst, ka tieši skriešana ir viens no lielākajiem libido veicinātājiem, jo tās laikā smadzenēs izstrādājas adrenalīns un endorfīni, kas ir tās pašas vielas, kas organismā rodas, izjūtot seksuālu uzbudinājumu. Attiecīgi, ja pāris skriešanas treniņus apmeklē kopā, fizisko aktivitāšu radītās sajūtas likumsakarīgi rezultējas pastiprinātā vēlmē pēc fiziskas tuvības.

Tāpat ir pierādīts, ka nodarbošanās ar skriešanu paaugstina sievietes pašapziņu, kas liek atbrīvoties no iespējamās kautrības, esot kailai sava partnera priekšā.

Tiesa, libido veicina ne tikai skriešana, bet arī citas fiziskas aktivitātes, kas tiek piekoptas divatā ar mīļoto cilvēku. Piemēram, riteņbraukšana, došanās pārgājienos, aerobika, kikboksa treniņi un pat salsas dejošana. Tāpat vēlmi pēc intīmas tuvības pastiprina baiļu izjušana, kā rezultātā organismā izstrādājas jau iepriekš minētais adrenalīns, raksta „Woman’s Health”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!