Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, pēc bērna piedzimšanas interesi par intīmo tuvību var zaudēt ne tikai sievietes, bet arī vīrieši. Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka vīrieši, kuri nesen kļuvuši par tēviem, vēlas retāk nodarboties ar seksu, kā arī jo labāks vīrietis ir kā tēvs, jo sliktāks viņš kļūst kā mīļākais, vēstī "Daily Mail".

Minētie secinājumi gūti pētījumā, kurā piedalījās 433 vīrieši. Tā vadītāji atklājuši, ka vīrieši, kuriem ir augstāks testosterona līmenis organismā, par tēviem kļūst biežāk. Savukārt drīz pēc bērna nākšanas pasaulē testosterona līmenis krītas, attiecīgi pazeminoties arī libido un seksa biežumam.

Pazeminoties testosterona līmenim vīrieša organismā, savukārt paaugstinās hormona prolaktīna īpatsvars, kas vairāk gan raksturīgs sievietēm, jo rodas mazuļa zīdīšanas laikā.

Tā rezultātā hormonālās izmaiņas vīrieti padara jutīgāku pret bērna vajadzībām, apgāžot līdz šim valdošo uzskatu, ka pēc mazuļa nākšanas pasaulē mainās tikai sievietes hormonālais līmenis.

"Uzskatām, ka evolūcija pamazām liek vīriešiem arvien vairāk pielāgoties bērna kopšanai, lai spētu mazulim nodrošināt vislabāko aprūpi, palīdzot arī savai partnerei.

Tādējādi ir mainījusies arī vīriešu psiholoģija un izpratne par dzimtes lomām," komentē pētījuma vadītāji, piebilstot, ka divu gadu laikā pēc bērna piedzimšanas hormonu līmenis parasti normalizējas gan sievietēm, gan vīriešiem, atgriežoties arī libido.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!