Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka stabilu, laimīgu un ilglaicīgu attiecību veidošanā jāiegulda arī nedaudz pūļu. Šai sakarā "MSN Living" piedāvā pazīmes, pēc kurām noteikt, vai jūsu savienība lemta gaišai nākotnei, kā arī ieteikumus, kā piestrādāt pie to kvalitātes.

"Sveiks!" vietā – apskāviens

Pētījumi liecina, ka tas, kā pavadām pirmās minūtes, ienākot pa mājas durvīm, nosaka to, kāds būs mūsu garastāvoklis pārējā vakara laikā. Tāpēc pat tad, ja skaties savu iecienīto seriālu, kad mīļotais pārkāpj pār mājas slieksni, uz brīdi atraujies no televīzijas un cieši viņu apskauj!

Eksperti apgalvo, ka pat 10 sekundes ilgs apskāviens ievērojami paaugstina oksitocīna līmeni organismā, tā rosinot pāra savstarpējo saikni un uzlabojot attiecības.

Argumentu cīņas un veselīga strīdēšanās

Diskutēšana par to, kurš aizmirsis izņemt drēbes no veļasmašīnas vai pazaudējis auto atslēgas, ir ne tikai gluži ierasta parādība pāru ikdienā, bet arī vitāli nepieciešams rituāls, kas, kā izrādās, spēcina attiecības.

Psihologi atklājuši, ka negatīvu emociju izrādīšana un spēja no tām atbrīvoties sarunas veidā stiprina attiecību dalībnieku komunikācijas prasmes un arī attiecības. Tiesa, uzmanies, lai domstarpības netiktu skaidrotas ar kliegšanas palīdzību – šādai taktikai būs krasi pretējs efekts.

Sviniet dzīvi un viens otra uzvaras

Protams, esam līdzās saviem tuviniekiem, kad notiek kas nelāgs. Tomēr pētījumos atklāts, ka tas, kā reaģējam, partnerim saņemot priecīgas vēstis, ir pat vēl svarīgāk nekā atbalsts grūtos brīžos.

Tāpēc nākošreiz, kad mīļotais priecīgi stāstīs par iesisto golu draugu futbola mačā, paud savu atzinību un uzslavē viņu!

Izklaidējieties kopā

Denveras Universitātes pētnieki atklājuši, ka pāri, kuri kopā izklaidējas un jautri pavada laiku, veido ilglaicīgākas un stabilākas attiecības.
Tāpēc atceries – jo vairāk laika un resursu investēsiet savā draudzībā un kopīgās aktivitātēs, jo labākas veidosies arī jūsu attiecības!

Iekšējie joki un slepenās sarunas

Joki, sarunas un smiekli organismā liek izstrādāties labsajūtas hormoniem, tāpēc nebaidieties no nenopietnām sarunām un kopīgas ķircināšanās – tā jums vienam par otru radīsies labāks iespaids un zemapziņā kopā pavadīto laiku uztversit ar prieku par otra klātbūtni!

Kaislīga skūpstīšanās

Pētījumi liecina, ka attiecību ilgtspējā liela loma ir pieskārieniem, skūpstiem un glāstiem. Turklāt – tiem pat ir krietni būtiskāka nozīme nekā regulāram seksam. Tāpēc sakiet nē paviršām bučām un atcerieties, ko nozīmē ilgi baudīt vienam otra smaržu un skūpstus!

Esiet atklāti

Ikvienam ir savas fantāzijas un, ja vien tās nav patoloģiskas, nebaidieties kopīgi izmēģināt slepenās ieceres, ko klusībā lolojat! Atklāti runājat par savām seksuālajām vēlmēm un to iespējamo realizāciju, kā arī izmēģiniet praksē pat pārdrošākās idejas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!