Foto: PantherMedia/Scanpix

Neizdevušās attiecības nenozīmē neveiksmi vai to, ka esi velti tērējusi laiku nepareizajam cilvēkam. Ikvienas attiecības, kas beidzas, atstāj sirdī nelielu skaudrumu, taču tā vietā, lai mēģinātu saprast, kāpēc tās noslēdzās, mācies no tām - mindbodygreen.com iesaka, kādas zināšanas vari ielikt pūra lādē un un paturēt prātā, veidojot nākamās.

Neviens nevienam nepieder

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecībās mēs nereti kļūstam privātīpašnieciski un uzskatām, ka otrs mums pieder. Tomēr ielāgo, ka tev nav tiesību pieņemt lēmumus otras personas vietā, neatkarīgi no tā, cik ilgi esat bijuši kopā.

Necenties kontrolēt katru sava mīļotā soli, pateikto vai izdarīto, pat ja tevi tas neapmierina. Labākais, ko tu vari darīt, ir komunicēt ar otru un noteikt robežas, kas iekļautos gan tavās, gan otra cilvēka interesēs.

Nedrīkst pazaudēt savu „es”

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viena no sāpīgākajām atklāsmēm pēc šķiršanās ir doma, ka sevi visu esi ziedojusi otram cilvēkam, taču viņam tas neko nav nozīmējis. Lai tā negadītos, atceries, ka mīlēt kādu nenozīmē, ka tev ir jāpavada katra nomoda stunda ar viņu, jāpielāgojas viņa interesēm un jāaizmirst par saviem sapņiem.

Mīlestībā ir jāatrod gan laiks, ko pavadīt kopā ar savu iemīļoto, gan brīži, ko veltīt tikai un vienīgi sev – tas attiecības uzturēs dzīvas un jūs pašus apmierinātus.

Mīlestība sākas tevī pašā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nemeklē pašapmierinājumu otrā cilvēkā - ja tu neesi laimīga un apmierināta pati ar sevi, arī attiecībās ar otru tu laimi nespēsi to atrast.

Lai mīlētu otru un piedāvātu viņam būt daļai no savas dzīves, tev vispirms ir jāmīl pašai sevi un jājūtas apmierinātai ar to, kāda esi.

Necenties otru cilvēku mainīt

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir iespējams otru cilvēku ietekmēt, motivējot viņu ar savu rīcību, teiktajiem vārdiem, bet mēģināt savu mīļoto mainīt – tā ir nespēja cienīt to, kāds šis cilvēks ir savā būtībā.

Tā vietā, lai mainītu savas otrās pusītes paradumus, iemācies uz tiem pareizi reaģēt. Ja tu mainīsi enerģiju, ko sūti otra virzienā, tavs parnertis to jutīs un būs motivēts arī pats tev pielāgoties.

Iemīlēšanās neilgst mūžīgi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir svarīgi saprast atšķirību starp iemīlēšanos, iekāri un mīlestību. Piemēram, taureņi vēderā, cenšanās atstāt iespaidu ar savu izskatu un stundām garās sarunas nakts laikā ir iemīlēšanās pazīmes, kas ar laiku pazūd, un, iespējams pārvēršas mīlestībā.

Savukārt mīlestība ir apzināšanās, ka partnerim ir dažādas nepilnības, trūkumi, taču spēja to pieņemt. Mīlestībā mēs esam tādi, kādi esam - patiesi un neizjūtam bailes, ka otrs mūs par kaut ko varētu nosodīt.

Attiecības, lai iemācītos otru palaist

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dažas attiecības jau no sākta gala mūsu dzīvē ienāk kā mācība palaist otru cilvēku vaļā un pilnveidoties pašai. Pēc šķiršanās ļaut otram veidot pašam savu dzīvi, pilnībā piedodot bijušo un no sirds vēlot otram izdošanos – tas prasa lielu izpratni un spēju piedot, taču ļauj mums pašām emocionāli, fiziski un garīgi sagatavoties attiecībām nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!