Foto: Shutterstock
Kad esam iemīlējušies, ir tikai normāli, ka alkstam pēc nemitīgas mīļotā cilvēka uzmanības, kopā pavadīta laika un tuvības. Tā iemesls ir organismā notiekošie bioloģiskie procesi – kā izrādās, iemīlēšanās periodā mūsu smadzenēs norisinās ķīmiskas izmaiņas, kas raksturīgas no kokaīna atkarīga cilvēka stāvoklim.

Tā rezultātā atšķirtība no iekāres objekta savukārt izraisa teju vai fiziskas sāpes. Psihologi apgalvo, ka mēs patiešām varam kļūt atkarīgi no otrās pusītes klātbūtnes, jo, esot ar šo cilvēku kopā, izjūtam ekstāzei līdzīgas emocijas. Ja uztraucies, vai arī tevi nav piemeklējusi šī atkarība no mīlestības, iepazīsties ar 10 psihologu apkopotām pazīmēm, kas liecina jau par neveselīgu vēlmi pēc partnera sabiedrības.

  • Tu atcel plānus pavadīt laiku ar draugiem vai arī nenostādi tos kā primāros, jo vēlies būt kopā ar savu vīrieti.
  • Ir kritusies tevis veikto darba pienākumu kvalitāte un zudusi tev piemītošā atbildības sajūta.
  • Tu dodies pie viņa, ja attopies, ka tev nav, ko darīt.
  • Tu regulāri izlasi viņa telefonā un e-pastā esošās sarakstes.
  • Tu viņam raksti vai zvani, neraugoties uz faktu, ka vīrietis ir lūdzis laiku, ko pavadīt bez tavas sabiedrības, vai arī ir aizņemts.
  • Tu esi atteikusies no saviem vaļaspriekiem, lai būtu kopā ar viņu.
  • Tu ģērbies tā, kā patīk viņam – pat ieveido matus un uzklāj grimu atbilstoši viņa vēlmēm – neraugoties uz faktu, ka šādā izskatā nemaz nejūties ērti.
  • Tu viņam neļauj pabūt vienatnē – pat vannas istabā.
  • Tu liec viņam justies vainīgam par faktu, ka viņš nepavada laiku tikai ar tevi.
  • Tu dari lietas, kas tev nepatīk, lai tikai viņu iepriecinātu.
Ja piefiksēji, ka tev atbilst daļa no šīm pazīmēm, un esi par to noraizējusies, tā, kā atzīst psihologi, ir laba zīme – apziņa, ka veselīgām attiecībām nepieciešamas lielākas robežas, ir pirmais solis pretim to dibināšanai.

Kad esi to apjautusi, sāc ar mazumiņu – apsoli sev, ka neviena vīrieša dēļ nekad necietīs ne tavs sniegums darbā vai studijās, ne attiecības ar tuviniekiem un draugiem. Pēc tam atgādini sev, ka tikai pati esi atbildīga par savu laimi, un ievies ikdienā aktivitātes, kas tev rada gandarījumu. Tāpat atsāc tikties ar draugiem vai paplašini paziņu loku un iepazīsti šos cilvēkus tuvāk. Jo neatkarīgāka un pašpietiekamāka tu būsi, jo vairāk pievilcīga šķitīsi ikvienam vīrietim!

Bet, ja jūti, ka atšķirtība no sava vīrieša rada vērā ņemamu diskomfortu, apsver iespēju doties pie speciālista. Ļoti iespējams, tev šai ziņā patiešām ir nepieciešama terapija!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!