Foto: Shutterstock

Pētījumi liecina, ka vidēji vīrietis dienā melo vismaz sešas reizes, kas ir divreiz vairāk, kā to dara sievietes. Lielākus un mazākus ne visai patiesus stāstiņus, dažādu apstākļu spiesti, teju ik dienas safabricējam mēs visi, taču daži meli jau ir kļuvuši tik leģendāri, ka tos iespējams pat sagrupēt pēc popularitātes, vēstī portāls Redbookmag.com.

Turpinājumā piedāvājam iepazīties ar stiprā dzimuma sagudrotajiem populārākajiem meliem, kurus ik dienas uzklausa sievietes visā pasaulē.

"Esmu iesprūdis sastrēgumā"

Foto: Shutterstock

Gandrīz jebkādā situācijā ir daudz vienkāršāk pateikt, ka esi iestrēdzis sastrēgumā, nekā censties izskaidrot īsto iemeslu savai kārtējai kavēšanai. Satiksme ir kaut kas, ko mēs nevaram ietekmēt, un, ja vien nedzīvojam mazāk apdzīvotos reģionos, neviens pat necentīsies šo iemeslu apšaubīt.

Vīriešu vidū šī frāze ir izplatīta divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tai noteikti noticēs, ja vien kavēšana satiksmes dēļ nav kļuvusi par ikdienas ieradumu. Otrkārt, lielākajai daļai vīriešu garas sarunas rada mokas, tāpēc šāds īss un vienkārši izskaidrojums šķiet tieši laikā, lai minūtēm ilgi neskaidrotos par kavēšanas īstajiem iemesliem.

Jāpiebilst, ka minētie skaidrojumi ir radījuši situāciju, ka frāze "iesprūdu sastrēgumā" tiek izmantota pat tad, ja īstais kavēšanas iemesls ir pavisam nevainīgs.

"Tas nemaz nemaksāja tik dārgi"

Foto: Shutterstock

Teju katrs ir dzirdējis teicienu, ka vīrieši tādi paši puikas vien ir, lepojoties vien ar dārgākām rotaļlietām. Vīrieši bieži aizraujas ar jaunākajām tehnoloģijām, automašīnām un sporta, ceļojumu vai interjera atribūtiku, taču viņus nebūt neaizrauj sajūta, ka viņu tēriņi tiek novēroti.

Šī iemesla dēļ sievām un draudzenēm bieži nākas dzirdēt frāzes "bija pa lēto" vai arī "nebija nemaz tik dārgi" pat tad, ja viņas nemaz nav apjautājušās par jaunās mantiņas izmaksām.

Šī automātiskā attaisnošanās vīriešiem piedienot, jo viņi neapzināti vēlas radīt sajūtu, ka prot gudri rīkoties ar naudu un gādāt par ģimeni. Tādējādi tiek parādīts, ka pat tad, ja pārim tiks izveidots viens kopējs bankas konts, tajā esošā nauda pie pirmās izdevības netiks iztērēta par plazmas televizoru vai kādu vēl ekstravagantāku "gadžetu".

"Esmu ceļā"

Foto: Shutterstock

Tik populāro atrunu "es jau dodos" vīrieši izmanto tajos gadījumos, kad viņu mīļotās sievietes vēlas, lai viņi ierastos uz kādu pasākumu, kuru viņi paši nebūt nevēlas apmeklēt, liecina aptaujas.
Tādas un līdzīgas frāzes biežāk var nākties dzirdēt dzīvesbiedres radu vai draugu organizētu ballīšu reizēs. Tās puišus parasti nevilina, bet vienlaikus viņi apzinās, ka nevar tās ignorēt pavisam. Šādos gadījumos frāze "esmu jau ceļā" vīrietim dod sajūtu, ka viņš ir situācijas noteicējs un var ierasties ar nokavēšanos, kas savdabīgā veidā morāli kompensē viņa nevēlēšanos šo pasākumu vispār neapmeklēt.

"Man izlādējās telefons"

Foto: Shutterstock

Visai bieži jaunās attiecībās vīrieši mēdz melot par laikus neatbildētiem zvaniem vai īsziņām. Iespējams, ka jau drīz pēc iepazīšanās varat saskarties ar frāzēm "Vai, nemaz nepamanīju tavu zvanu!", "Man baterija nosēdās…", "Laikam nebija zonas…" un citām līdzīgām atrunām. Tiesa, šādas situācijas ir biežas arī ieilgušu strīdu un izjukušu attiecību gadījumos.

Visticamāk, ka iemesls ir visai vienkāršs – vīrietim ir nepieciešams nedaudz pabūt vienam, sakārtot domas. Jaunu attiecību gadījumā jāietur neliela pauze, un par savu eksistenci jāatgādina retāk, lai viņam ir iemesls noilgoties. Savukārt irstošu attiecību vai ieilgušu strīdu gadījumā labāk ir nogaidīt un ļaut vīrietim pašam piezvanīt, kad, viņaprāt, būs pienācis pareizais laiks.

"Tava sēžamvieta tajos svārkos izskatās lieliski"

Foto: Shutterstock

Ja sieviete vēlas, lai vīrietis novērtē viņas tērpu, viņa vai nu izaicina likteni vai vēlas dzirdēt glaimus. Ikviens puisis zina, ka nepareiza atbilde labākajā gadījumā var nozīmēt īslaicīgu īgņošanos, taču tikpat labi arī var sabojāt visu dienu vai pat sagandēt cerības uz seksu tuvākā gada laikā.

Atbilde "Mīļā, tu izskaties lieliski!" ir visai drošs līdzeklis, lai neviens no ļaunajiem scenārijiem nepiepildītos. Tāpēc, ja sieviete patiešām vēlas dzirdēt patiesu viedokli par savu izskatu, viņai vai nu jāpaļaujas uz spoguli vai jākonsultējas ar savām draudzenēm.

"Vēl tikai vienu aliņu, un es iešu"

Foto: Shutterstock

Ja pa telefonu izdzirdi frāzi "Paņemšu vēl vienu aliņu un tad jau došos!", tas norāda tikai un vienīgi uz vīrieša vēlmi izbeigt konkrēto telefona sarunu, lai pēc iespējas drīzāk atgrieztos pie saviem draugiem un, visticamāk, izdzertu vēl vismaz pāris alus.

Pētījumi atklāj, ka pat gadījumos, kad šo frāzi vīrietis pa telefonu saka trīs un četras reizes vienas nakts laikā, viņš pats patiešām šim apgalvojumam tic. Tas ir līdzīgi kā iegalvot sev "šis būs mans pēdējais cepums" piecreiz pēc kārtas.

"Viss kārtībā"

Foto: Shutterstock

Pētnieki apgalvo, ka aptuveni 52 procenti pasaules vīriešu savām draudzenēm vai sievām ir teikuši šo frāzi. Tā ir viens no lieliskākajiem un vienkāršākajiem līdzekļiem, lai izvairītos no drāmas un vienlaikus saglabātu savu vīrieša pašcieņu.

Vīrieši apzinās, ka viņi ne vienmēr spēj veiksmīgi izskaidrot, kas notiek viņu domu pasaulē un kā viņi jūtas, tāpēc teikuma "viss kārtībā" izteikšana ir lieliska metode, lai draudzeni paturētu tālāk no savām neizskaidrojamajām problēmām.

Ja sieviete patiešām vēlas noskaidrot, kas nomoka viņas mīļoto, tad viņai ieteicams nogaidīt pāris dienas un apjautāties par to vēlreiz. Pa šo laiku viņas draugs pats sev būs paguvis noformulēt, kas viņu nomoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!