Foto: Shutterstock
Meli laiku pa laikam sastopami katrās attiecībās – gan ar mīļoto cilvēku, gan saviem tuviniekiem un draugiem. Reizēm patiesības noklusēšana attiecībām nāk tikai par labu, taču, ko iesākt, ja melu kļuvis par daudz un maldināšana notiek gluži lieki un nevietā?

Šai sakarā konsultējāmies ar sev zināmiem vīriešiem par iemesliem, kāpēc attiecībās tiek melots, un noskaidrojām, ka vēlmi noklusēt patiesību vai atklāt tikai daļu informācijas bieži vien rada pašu sieviešu rīcība un uzstādītie ultimāti, kā arī vīriešu atbildības trūkums un vēlme pasargāt attiecības no konflikta attīstīšanās.

Lai iegūtu papildus viedokļus, apkopojām arī portālā "Cālis.lv" gūtās atbildes, piedāvājot 13 izplatītākos melu iemeslus, kas vīriešiem visbiežāk liek maldināt sievietes.

1. Bail no atbildības, kā jau visiem cilvēkiem. Viņi izvēlas vieglāko ceļu.

2. Reizēm vīrieši vēlas būt nesaistīti un neatskaitīties par katru soli un nesniegt lērumu attaisnojumu, kādēļ, piemēram, grib pavadīt laiku ar draugiem vai vienkārši viens pats, nevis ar mīļoto sievieti. Tādēļ reizēm viņi izdomā dažāda veida ticamus attaisnojumus, lai netiktu uzdoti muļķīgi jautājumi un viņš netikti tramdīts. Bieži vien vīrieši apzinās, ka, pat sakot taisnību, viņi var netikt saprasti un var sekot pārmetumu gūzma.

3. Reizēm viņi pat nemelo, bet dzīve izspēlē dažādus jokus, kā rezultātā situācija var šķist neveikla, kas no malas izskatās pēc meliem.

4. Iespējams, tas ir kā ieradums, no kura nevar atradināties, un, pat nedomājot, cilvēks samelo.

5. Sievietēm patīk dramatizēt, tādēļ vīrieši bieži vien melo. Tas atvieglo dzīvi.

6. Patiesība var būt pārāk sāpīga un ir lietas, ko labāk noklusēt.

7. Lai iegūtu laiku problēmas risināšanai.

8. Vīrieši nemelo! Vīrieši izstāsta alternatīvo patiesību!

9. Ja slinkums kaut ko skaidrot un pusstundu uz pirkstiem rādīt, tad pasaku, ka nezinu. Bet vispār melot nav prāta darbs! Aiz tā vienkāršā iemesla, ka - ja tu taisnību stāsti, tad kaut vai 100 reižu pēc kārtas, bet neko citu nepastāstīsi! Savukārt melojot agri vai vēlu sabridīsies!

10. Pēc pieredzes - melo par visu. Ja tūlīt būs mājās. tad atnāks pēc stundas, minimums. Par naudu un sarakstēm ar kolēģēm - viss esot biznesa vārdā.

11. Par visu, kas saistīts ar citu sievieti, vai tās trūkumu.

12. Vīrieši drīzāk nevis melo, bet noklusē vai neizstāsta līdz galam patiesību. Iemesli - lieki nesatraukt, nesatracināt vai pasargāt no negatīvas informācijas. Nu, un, protams, jau pieminētais variants - kad slinkums skaidrot, tad izvēlas pateikt, ka nezina un viss.

13. Melo tāpēc, ka mīl!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!