Foto: Shutterstock
Gluži tāpat kā vairums sieviešu, arī liela daļa vīriešu tiecas pēc harmoniskas un laimīgas ģimenes dzīves, kas ik dienas ļautu dāvāt mīlestību saviem tuvajiem, arī pašiem baudot šo tik maģisko sajūtu. Nereti gan sabiedrībā valdošie stereotipi, kļūmes savstarpējā komunikācijā un partneru nespēja izprast vienam otru liek sagrūt pat visrūpīgāk būvētajām un šķietami laimīgākajām attiecībām. Jāpiebilst, ka to zināmā mērā var veicināt arī sieviešu nezināšana par īpašībām, ko vairums vīriešu cer saskatīt savā partnerē.

Lai uzzinātu, kā uzlabot attiecības un veicināt pāra savstarpējo saskaņu, iepazīsties ar Womanitely.com apkopotajām īpašībām, ko, pēc attiecību konsultantu un psihologu domām, vīrieši savās potenciālajās partnerēs vērtē īpaši atzinīgi.

Sapratne

Tā vietā, lai kritizētu partneri par viņa pieļautajām kļūdām un atsevišķiem pagātnes notikumiem, ko, iespējams, joprojām nespēj aizmirst, sniedz viņam ikdienā tik vajadzīgo atbalstu un sapratni, pēc kuras partnerattiecībās tiecas ikviens vīrietis.

Kā atzīst Womanitely.com aptaujātie stiprā dzimuma pārstāvji, viena no vīriešu lielākajām vēlmēm ir partneres spēja pieņemt viņu personību, rakstura trūkumus, pasaules redzējumu un arī ikdienas dzīves kaislības.

Ne vienmēr tik vajadzīgais atbalsts un sapratne būs gūstama no draugiem un tuviniekiem, tāpēc ikviens vīrietis alkst pēc sievietes, kura būs gatava atbalstīt pat viņa neprātīgākās idejas, tām noticot un spējot izprast partnera motivāciju, tiecoties pēc kārotajiem mērķiem.

Mazāk konfliktu

Bez viedokļu apmaiņas, to nesakritības un iespējamiem konfliktiem nevar pastāvēt nevienas attiecības, taču pārmērīga notikušā dramatizēšana un pieturēšanās vien pie saviem uzskatiem, ikvienā neveiksmē vainojot partneri, nevis saskatot notikušajā arī savu iespējamo vainu, ir viens no ātrākajiem veidiem, kā panākt attiecību pasliktināšanos un to iziršanu. Tāpat vērts atcerēties, ka attiecību nesaskaņas noteikti nevajadzētu kārtot publiski, bet radušos konfliktu atrisināt divvientulībā, neiesaistot tajā līdzcilvēkus.

Godīgums

Ikviens no mums vēlas dzirdēt patiesību, taču ne katrs ir gatavs ar to samierināties, spējot dzirdēto pieņemt nekavējoties. Tiesa, ikvienā laulībā un partnerattiecībās kopumā godīgums tomēr ir viena no būtiskākajām vērtībām, uz kā būvēt attiecības. Turklāt vīrieši, atšķirībā no sievietēm, nespēj samierināties ar meliem. Kamēr mēs notikušo varam izsāpēt, aizmirst un atlaist no sevis, atjaunojoties savstarpējai uzticībai, vīrieši nodevību, melus, informācijas noklusēšanu un negodīgu sievietes rīcību pret sevi spēj attaisnot vien retos gadījumos.

Spēja radīt mājīgumu

Lai gan par šo apgalvojumu vairums no mums vien pasmaidīs, vīrieši patiešām novērtē sievietes spēju uzburt mājīgumu un omulīgumu, radot ap sevi vidi, kurā gribas atgriezties. Protams, ne visas no mums ir apveltītas ar izcilām kulināres spējām vai vēlmi nodoties mājas pavarda uzturēšanai, un to noteikti nevajadzētu uztvert kā pašmērķi, taču, laiku pa laikam palutinot mīļoto ar pašas gatavotu ēdienu, kā arī iespēju robežās uzturot mājokli omulīgu, radīsi īpašu atmosfēru, ko vīrietis patiešām novērtēs.

Romantiskums

Ne tikai mums, sievietēm, ir tīkami romantiski un mīloši žesti, ko mums izrāda partneris. Arī vīrieši tiecas pēc maiguma un priecājas par viņiem izrādītu uzmanību, tai iedvesmojot atkāpties no ierastajiem ikdienas rāmjiem savstarpējās partnerattiecībās arī viņus. Vērts atcerēties, ka attiecību veiksmes, harmonijas un ilgtspējas pamatā ir prasme tajās uzturēt tik vajadzīgo noslēpumainības un aizrautības auru arī ilgu gadu garumā. Savukārt slinkums, nevērība, vienaldzība un neieinteresētība rada savstarpēju atsvešināšanos, vairo ikdienas dzīves pelēcību un nebūt neveicina mīlošu un harmonisku attiecību veidošanos.

Personiskā brīvība

Visticamāk, arī tu priecājies par vakariem, ko vari pavadīt vienatnē, izbaudot laiku, ko veltīt vien sev. Gluži likumsakarīgi, ka šādas vēlmes un sajūtas piemīt arī vīriešiem, īpaši personībām ar introvertu dabu.

Tāpēc, lai iepriecinātu savu partneri, ļauj viņam izbaudīt tik vērtīgos brīžus, kas veltīti atpūtai no ikdienas vai, piemēram, savu vaļasprieku izkopšanai. Pēc mirkļiem, kas būs pavadīti sev tīkamās un enerģiju atjaunojošās nodarbēs, vīrietis ar krietni lielāku entuziasmu un aizrautību būs gatavs ieguldīt savu laiku un spēku partnerattiecību kopšanā, kā arī mīļotās sievietes iepriecināšanā.

Prasme uzklausīt

Ikvienās attiecībās viens no būtiskākajiem to veiksmes priekšnosacījumiem ir partneru spēja vienam otru uzklausīt, ne tikai sarunājoties, bet arī ieklausoties otra teiktajā. Lai gan nav noslēpums, ka vīrieši šai jomā tomēr nedaudz iepaliek mums, sievietēm, nezaudē apņēmību vajadzības brīžos uzklausīt mīļoto, ik reizi novērtējot arī viņa spēju sadzirdēt tevis teikto.

Miers

Teju katra no mums ir sastapusies ar situāciju, kad redzam partnera noslēgšanos sevī un alkstam pēc iespējas ātrāk uzzināt šīs rīcības iemeslus. Taču vairums vīriešu ir atzinuši, ka tieši sievietes spēja nogaidīt, neizrādot pārmērīgu uzbāzību, ir efektīvākais veids, kā pamudināt partneri atklāt savas raizes. Ļauj mīļotajam sagatavoties sarunai, pārdomāt iespējamo problēmu un tās risinājumus vienatnē, pēc tam uzklausot viņa teikto un sniedzot tik vajadzīgo atbalstu!

Jāpiebilst, ka iepriekš raksturotās sievietes personības īpašības ir vien daļa no kopuma, ko Womanitely.com aptaujātie vīrieši atzinīgi vērtējuši savās partnerēs, taču tieši tās visbiežāk minētas kā vienas no vēlamākajām rakstura iezīmēm potenciālajā partnerē, ar kuru veidot kopdzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!