Foto: Shutterstock

Valda uzskats, ka vīriešiem vizuāli pievilcīgākas šķiet sievietes ar izteiksmīgiem gurniem un sēžamvietu, kā arī samērā kuplām krūtīm, šīm īpašībām jau kopš cilvēces pirmsākumiem zemapziņā asociējoties ar potenciālās partneres auglību, veselīgumu un spēju laist pasaulē veselus mazuļus. Tomēr, kā kādā nesenā pētījumā atklājuši Teksasas Universitātes (University of Texas) pārstāvji, iespējams, stiprā dzimuma pārstāvju apbrīnotākā vieta sievietes ķermenī ir gluži cita. Turklāt tai pat nav saistības ar izteiksmīgu sēžamvietu vai apjomīgām krūtīm, vēstī Health.com.

Kā izrādās, vīriešus patiesībā valdzina sievietes mugurkaula izliekums. Pētījumā tika atklāts, ka, analizējot sieviešu fotogrāfijas, vīrieši par pievilcīgākām atzina tās sievietes, kurām ir acīmredzams un izteikts muguras izliekums. Jāpiebilst, ka līdzīgi "skaistuma standarti" gan valdīja arī senatnē – vismaz 45,5 grādu muguras izliekums sievietēm nosacīti garantējis vieglākas dzemdības un spēju iznēsāt un laist pasaulē vairākus mazuļus, apgalvo zinātnieki.

Lai analizētu piefiksēto tendenci, pētījuma vadītāji lūdza tajā iesaistītajiem vīriešiem arī atbildēt uz jautājumu, vai muguras izliekums stiprā dzimuma pārstāvjiem šķiet pievilcīgs pats par sevi, vai tas tiek šādi novērtēts tāpēc, ka konkrētās auguma proporcijas optiski liek izskatīties apjomīgākai sievietes sēžamvietai.

Rezultātā vairāk nekā 200 no pētījumā iesaistītajiem vīriešiem, veidojot pārliecinošu vairākuma viedokli, atbildēja, ka muguras izliekumam un tā pievilcībai patiesībā nav ne mazākās saistības ar sievietes sēžamvietas izskatu.

Zīmīgi, ka pētījumā gūtie dati skaidro vēl kādu fenomenu. Proti, stiprā dzimuma pārstāvjiem vairumā gadījumu patīk, ja sievietes valkā augstpapēžu kurpes. Tās, savukārt, maina stāju un ķermeņa pozīciju, tai konkrētajā stāvoklī attiecīgi palielinot arī mugurkaula dabisko izliekumu.

Jāpiebilst, ka, kā apgalvo mediķi, sievietes mugurkaula izliekumam patiešām ir ietekme uz grūtniecības un nereti arī dzemdību norisi. Tam esot izteiktākam, ķermeņa svars tiek sadalīts vienmērīgāk, mazinot slodzi uz iegurņa kauliem un attiecīgi atvieglojot mazuļa iznēsāšanu.

Vairāk par mītiem un patiesībām, kā arī par sievietes organismu un niansēm, kas ietekmē grūtniecību, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!