Foto: Publicitātes foto

Ar saukli "mode ir māksla" Rīgā norisinās ikgadējā Modes nedēļa jeb "Riga Fashion Week". Četras dienas smalkas ģērbšanās lietpratēji tiekas savos neformālajos svētkos, lai iepazītos ar jaunākajām aktualitātēm pašmāju modes biznesā. Viņu vidū arī vairākas sabiedrības dāmas, ilggadējas šī pasākuma cienītājas.

Modes nedēļas pavasara sesija arī šogad tiek aizvadīta ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematikā. Programmā iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, atpazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes. Tāpat šosezon īpaša uzmanība tiek pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas, skaidro Modes nedēļas rīkotāji.

Dodoties uz apģērbu skatēm un tām sekojošiem banketiem, stilīgākās rīdzinieces pozēja pie fotosienas. Viņu vidū vairākas pašu mājās zināmas uzņēmējas, influenceres, stilistes un vienkārši gaumīgas ģērbšanās entuziastes. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja, protams, Agnese Zeltiņa, Ieva Adamss, Una Ulme, bagātnieka Oļega Fiļa draudzene Kristīne Jelinska un citas arī iepriekšējos gados Modes nedēļā redzētas viešņas.

Modes nedēļa šogad ilgst no 8.-11. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!