Foto: PantherMedia/Scanpix
Dubultzods var veidoties ne tikai liekā svara rezultātā, bet arī citu anatomisku īpatnību dēļ. Nereti nevēlamais defekts bojā ne tikai atvaļinājuma bildes, bet arī sievietes pārliecinātību par sevi, un šai sakarā izdevums "Cosmopolitan" piedāvā ieteikumus, kā lieko tauku slānīti prasmīgi maskēt ar grima palīdzību.

Galvenais efekts dubultzoda vizuālajā paslēpšanā slēpjas noteiktu kontūru veidošanā, kas skar žokļa līniju, kā arī zoda centru.

Ērtākais veids, kā veidot vajadzīgās kontūras, ir, izmantojot bronzeri vai tumšāka toņa pūderi un uzklājot to zem žokļa līnijas virzienā uz kaklu.

Tādējādi zona, kurā uzkrājušies liekie tauki vai āda, tiek padarīta nemanāmāka, jo darbojas princips - tumšas krāsas veido ēnas un kontūras, kā arī rada vājākas seja siespaidu, savukārt gaišas - izceļ sejas vaibstus un akcentējamās vietas, padarot tās vizuāli apjomīgākas.

Tādēļ, kad nepieciešamās vietas ieēnotas tumšākas, zoda centrā drīkst uzklāt izgaismojošo bāzi vai pūderi ar mirdzuma efektu, kas sejai piešķirs svaigu toni, kā arī pievērsīs uzmanību zoda vidusdaļai, nevis dubultzodam.

Atceries, ka izgaismojošie toņi lieti noder arī vaigu kaulu izcelšanā, kā arī pietūkušu vai tuvu novietotu acu maskēšanā, uzklājot tos uz uzacu kauliem vai acs iekšējos kaktiņos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!