Aizvien vairāk cilvēku visā pasaulē aizdomājas par to, kā ēst veselīgi. Savu artavu veselīgā uztura kustībā devuši itāļu dizaineru studijas "Friday Project" darbinieki, radot virtuves sistēmu "Food Storage", kas ļauj maksimāli ilgi saglabāt svaigus produktus.

Viena no plauktu sistēmas galvenajām priekšrocībām - katrai lietai un produktam paredzēta sava vieta. Veidojot mēbeli, dizaineri rūpīgi pārdomājuši ikvienu sīkumu, ņemot vērā produktu glabāšanas nosacījumus.

Dizaineru Valentīnas Rafaelli un Lukas Boskardina darba auglis "Food Storage" ir kārtējais mēģinājums, kā daļēji atbrīvot ledusskapi vai pilnībā iztikt bez tā. Minimālismā ieturētais dizaines nekādi nemazina sistēmas funkcionalitāti un praktiskumu.

Tā, piemēram, no koka un metāla izgatavotajā virtuves skapī izveidotas īpašas keramikas nišas dārzeņiem, izbīdāmas atvilktnes makaroniem, maizei un graudaugiem, statīvs vīna pudelēm, padziļinājumi plauktos olām, kā arī stikla kārbas, kas neļauj izgarot garšvielu aromātam.

Augļu un dārzeņu svaigumu saglabā māla kārbas (ierasto plastmasas kastu vietā), kā arī mitras jūras smiltis, kas iebērtas starp kastēm, nodrošinot optimālo glabāšanas temperatūru.

Rafaelli un Borkardins ar šo projektu vēlējušies pievērst sabiedrības uzmanību veselīga uztura nozīmei. Tādēļ viņu radītajā virtuves plauktu sistēmā daudz vietas atvēlēts dārzeņiem un augļiem, ātrajiem ogļhidrātiem - cukuram un konfektēm atstājot pavisam nelielu platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!