Foto: Publicitātes foto
Mēbeļu ražotāji "Clei", kas izslavēti ar savu īpaši radošo pieeju lietām un procesiem, izstādē Milānā prezentējuši vertikālās virtuves risinājumu "Ecooking", kas tapis sadarbībā ar dizaineri Masimo Fačineti. Pusotru kvadrātmetru plašās virtuves konstrukcijā ir iekombinētas visas nepieciešamās ierīces - tvaiku nosūcējs, mikroviļņu krāsns, darba virsma, plīts, trauku mazgājamā mašīna, izlietne, ledusskapis un pat miniatūrs, portatīvs garšaugu dārziņš. Visa tehnika darbojas, izmantojot saules enerģiju.

Funkcionālā virtuves sistēma "Ecooking" ir vertikāla konstrukcija, kurā apvienoti izbīdāmi darba moduļi, kas atrodas viens virs otra. Saliktā veidā nerūsējošā tērauda konstrukcija ir divus metrus augsta un 70 centimetrus dziļa un vizuāli atgādina ledusskapi.

Virtuves konstrukcijas augšdaļā atrodas saules baterijas, kas spēj nodrošināt ar enerģiju visas ierīces, tiesa, lai to īstenotu, moduļu sistēmai ir jāatrodas pie loga, lai paneļi varētu uztvert saules gaismu. Saules baterijas ir ļoti neuzkrītošas, nezinātājs padomās, ka tas ir skapītis virtuves piederumu glabāšanai. Protams, "Ecooking" funkcionē, arī izmantojot elektrību.

Zem augšējā plaukta atrodas izvirzāms tvaika nosūcēja modulis ar regulējamu apgaismojumu. Blokā iekombinēts arī gaisa attīrītājs, kas kopā ar tvaika nosūcēju var dažu stundu laikā pilnībā attīrīt gaisu vidēja izmēra telpā. Arī apgaismojums ir īpašs. Regulēt iespējams gan gaismas spilgtumu, gan toni, gan izkliedējumu, tādējādi mainot atmosfēru telpā.

Zem tvaika nosūcēja atrodas mikroviļņu krāsns un kafijas automāts, kā arī trauku mazgājamā mašīna, kurai vienā sānā atrodas pārvietojams minidārziņš, kurā audzēt garšaugus.

Zem trauku mazgājamās mašīnas moduļa atrodas vēdekļa veidā izvirzāma darba virsma un indukcijas plītsvirsma ar četriem riņķiem, ko papildina izbīdāms izlietnes un saliekama ūdens maisītāja modulis.

Atsevišķi jāuzteic "Ecooking" racionālā ūdens apgādes sistēma. Tās padeve tradicionāli nāk no apakšas, tomēr izlietotais ūdens, aizplūstot izlietnē, tiek divreiz filtrēts un tiek izmantots trauku mazgājamai mašīnai un garšaugu laistīšanai minidārziņā.

Pats zemākais un lielākais vertikālās virtuves "Ecooking" modulis ir ledusskapis, kas atrodas zem izlietnes.

Komplektā ietilpst ne tikai virtuves tehnikas moduļi, bet arī ērts soliņš, kas veidots no trim sekcijām. Solu var izmantot ne tikai sēdēšanai, bet arī dažādu nelielu priekšmetu glabāšanai. Jau nākamgad plānots uzsākt šīs moduļu virtuves ražošanu plaša patēriņa tirgum.

Vertikālā virtuve "Ecooking" ir pilnvērtīgs risinājums, kas neprasa papildu tehniku. Galvenā ideja - maksimāli racionāli izmantot telpu - ir ļoti veiksmīgi atrisināta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!