Foto: PantherMedia/Scanpix
Tuvojoties pavasarim, biezās šalles un cepures ir nomainījis plānāks apģērbs, kas skatienam atklāj ne tikai ziemā apmeklētās sporta zāles augļus, bet arī to, cik veselīgi ir mūsu mati. Šai sakarā piedāvājam portāla besthealthmag.ca apkopotos zelta likumus, kas jāievēro matu kopšanā un ko ieteikuši vadošie nozares speciālisti.

Lieto kondicionieri pirms mazgāšanas

Lai izvairītos no matu sausināšanas un lūšanas, ieklāj mitros, nemazgātos matos kondicionieri, ļauj tam brīdi iedarboties un tad izmazgā matus ar šampūnu, noslēdzot visu ar atkārtotu kondicioniera ieklāšanu un matu izskalošanu ar vēsu ūdeni. Rezultātā mati tiks mitrināti un to zvīņas – noslēgtas.

Lokšķēru vietā izmanto ruļļus

Lai izvairītos no liekas matu pakļaušanas karstumam, kas tos bojā, lokšķēru vietā izmanto ruļļus. Pirms matu uztīšanas ieklāj tajos putas, tā panākot ilgāku loku noturību.

Palutini matus ar masku reizi nedēļā

Veselīgu un spīdīgu matu uzturēšanā vitāli svarīga ir to regulāra pabarošana ar maskām un dažādām eļļām. Izmanto kokosriekstu eļļu, avokado, medu un olu dzeltenumus, pagatavojot barojošu masku pati!

Apgriez matu galus regulāri

Lai gan pretrunīgi vērtēts, paradums matus apgriezt reizi sešās nedēļās tomēr ir pamatots un ieteicams. Tas novērsīs matu galu šķelšanos virzienā uz saknēm un, attiecīgi, lūšanu.

Neaizmirsti par vitamīniem

Neviens kosmētikas līdzeklis un centieni matus ataudzēt nesniegs vajadzīgo efektu, ja nepabarosi matus iekšēji. Lieto matu un nagu augšanu spēcinošus vitamīnus, kombinējot tos ar veselīgu uzturu. Eksperti īpaši iesaka neaizmirst par zivju eļļu un vitamīnu A.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!