Foto: PantherMedia/Scanpix
Veselīgi, biezi un mirdzoši mati ir katras sievietes sapnis. Nav noslēpums, ka to kopšanai tiek veltīts lērums laika un līdzekļu. Bet, kā izrādās, matu izskatam un veselībai varam kaitēt, arī to neapzinoties. Šai sakarā piedāvājam portāla "Women's Health" apkopotos veidus, kā mati tiek padarīti vizuāli plānāki.

Saknes paceļoša līdzekļa neizmantošana

Matu vizuālo apjomu rada paceltas saknes, kas piešķir arī tiem kuplumu. Ja pēc matu mazgāšanas iztiec vien ar kondicionieri, tie var saplakt un izskatīties plānāki.

Nepiemērota kondicioniera lietošana

Ja lieto saviem matiem pārāk treknu kondicionieri, tas padara matus smagnējus, atņemot tiem vieglumu. Lai no tā izvairītos, lieto savam matu tipam piemērotus produktus, kas veiksmīgi pilda arī apjomu palielinošu funkciju.

Matu galu taisnošana

Taisni mati vienmēr izskatās plānāki nekā viļņaini, bet, ja tu taisno arī to galus, izskats būs vēl bēdīgāks. Bez tam, šosezon modē ir lokaini un nedaudz mežonīgi mati, tāpēc ļauj tiem kādu laiku atpūsties no karstās temperatūras un sausināšanas.

Tev ir vienas dimensijas matu krāsa

Matu dabiskajai krāsai ir dažādi pigmenti, tāpēc tie neizskatās vienkrāsaini. Salonā krāsoti mati, kas ir vienā tonī, vienmēr izskatīsies plānāki, jo tiem trūkst toņa dažādības, kas veiksmīgāk atstaro gaismu un piešķir matiem dziļumu. Lai no tā izvairītos, izvēlies krāsu ar dažādiem pigmentiem un populāro 3D efektu!

Viengabalains griezums

Ja mati griezti pakāpē, tie ir vieglāki, kuplāki un ļauj labāk cirkulēt gaisam, tā vizuāli palielinot apjomu. Savukārt vienāds griezums, īpaši tad, ja mati ir gari, liek tiem izskatīties plānākiem.

Tavam frizierim patīk filēt

Mati tiek filēti tad, ja tie ir pārlieku biezi, bet nereti frizieri, kuriem nav pieredzes, filieri lieto pat tad, kad pēc tā nav vajadzības.

Tu nelieto matu putas

Matu putas paceļ gan saknes, gan palielina apjomu. Vien uzmanies, lai tās neieklātu pārāk lielā daudzumā!

Nepareizs žāvēšanas virziens

Matu saknes efektīvi paceļ arī žāvēšanas veids, galvu noliecot uz leju. Savukārt, ja tos žāvē taisni, mati krietni ātrāk pieplaks galvai un izskatīsies mazāk apjomīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!