Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ja sirmot sākuši mati un to saknes, kas ataug pārāk ātri, kaitē tavam izskatam un pašsajūtai, kā arī nevari atļauties pārlieku biežu to krāsošanu, izmēģini dažas alternatīvas to paslēpšanai no vietnes "The Colorista".

Nerausti

Vairums sieviešu sirmos matus mēdz izraustīt, tomēr speciālisti aicina no tā atturēties, jo tādējādi tiek bojāts matiņa folikuls. Tā rezultātā vietās, no kurām mati tiek izplūkti, var veidoties kailas ādas laukumi.

Pin bizes

Šosezon īpaši aktuāli ir dažādi pinumi. Sakārtojot matus franču bizē vai sapinot tos pāri galvai, iegūsi ne tikai stilīgu un elegantu izskatu, bet arī paslēpsi sirmās šķipsnas.

Pāršķir celiņu

Atsevišķam sievietēm mati mēdz sākt sirmo vienā galvas pusē. Lai tos paslēptu skatieniem, pirms varēsi matus nokrāsot, pāršķir celiņu jaunā vietā. Tas arī veicinās vienmērīgu matu biezumu – nereti tie ilgstoša celiņa dēļ vienā pusē var kļūt plānāki.

Uzspraud matus

Līdzīgi kā ar pinumu veidošanu, sirmos matus vari paslēpt arī, veidojot frizūras, kurās mati ir uzsprausti augšup.

Valkā šalles un lakatus

Sasienot ap galvu šalli vai lakatiņu, skatienam vari paslēpt to sirmās saknes, atstājot redzamus vien galus.

Ietonē matus

Ja nevari atļauties matu saknes nokrāsot, bet jādodas uz pasākumu, kas pieprasa pēc iespējas labāku izskatu, matus vari piepūderēt ar tumšām acu ēnām vai pūderi, tā īslaicīgi maskējot sirmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!