Foto: PantherMedia/Scanpix
Labdien! Mati krīt laukā. Šī problēma mani moka, kopš esmu Lielbritānijā (3 mēneši). Ārkārtīgi lielā daudzumā izkrīt ārā mati. Man liekas, ka drīz sākšu nēsāt parūku. Krīt, sākot ar saknēm. Biju šeit nodevusi asins analīzes. Viss ir kārtībā. Vitamīni nepalīdz. Ārsts sacīja: "Mati stresa dēļ var krist ārā 6 mēnešus. Vēlāk ataugs, ja stress pāries. Vēlies gaidīt?" Nezinu, ko lai dara! Speciāls šampūns nepalīdz, arī kondicionieri nenovērš matu izkrišanu. Krīt un krīt, agrāk bija tik daudz matu, ka sprādzes lūza! Krāsoju matus vienu reizi divos mēnešos. Ko man darīt?

Atbild Iveta Līce, Līces I. ģimenes ārsta prakse, Līces I. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Būtu jāpārbauda vairogdziedzeris, kā arī jānoskaidro, vai Jūsu darbavietai ir kāda saistība ar ķīmiskām vielām, kuru ietekmē Jums radās veselības problēmas.

Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Jādodas pie matu speciālista. Trihologs izdarīs analīzes un izpētīs trihogrammu, lai noteiktu matu izkrišanas cēloni. Arī matu krāsošanu vajadzētu atlikt, kamēr situācija stabilizējas. Bieži matu izkrišanai ir sakars ar hormonālo sistēmu. Arī tam uzmanību analīzēs pievērsīs speciālists. Dr. Zemīte Kr. Barona iela 70, Rīgā, tel. 67277887.

Ligita Hoha, "Ligitas Hohas ārsta prakse", SIA , "Ligitas Hohas ārsta prakse", SIA

Labdien!

Problēma nav tik vienkārša, to nevarēs atrisināt neklātienē. Var gaidīt vēl, bet labāk apmeklēt matu speciālistu (piem., "Veselības centrā 4"). Matu izkrišanai iemeslu ir daudz, ne tikai stress.

Lidija Vīgrieze, Vīgriezes L. ģimenes ārsta prakse, Vīgriezes L. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Jāgriežas pie speciālista (dermatologa). Ir nepieciešams veikt specifiskas analīzes, visdrīzāk hormonu - vairogdziedzera, dzimumhormonu, lai noskaidrotu vai nav kāda saskarsme ar sēnīti, vai kādu svešu aģentu, kas izraisījis alerģiju, infekciju. Ieteiktu pārbaudīt visu, ko var iedomāties, lai vēlāk nebūtu pārsteigums, un tikai tad gaidīt, kad pāries stress.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!