Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāda sieviete veikusi eksperimentu, piecus gadus nemazgājot matus ar šampūnu, kā rezultātā nonākusi pie visai neparasta atklājuma, vēstī "Daily Mail".

Žaklīna Baiersa no šampūna lietošanas ikdienas higiēnas procedūrās atteicās tajā esošo ķimikāliju dēļ. Sākotnēji sieviete to nomainīja pret organisko kosmētiku, bet, konstatējot, ka atšķiras vien šo šampūnu un kondicionieru cenas, no tiem atteicās pavisam.

Matu kosmētikas vietā Žaklīna sāka lietot ābolu etiķi un cepamo pulveri, tomēr tie sievietes matus padarīju sausus un taukainus, tādēļ viņa atteicās no jebkādu matu kopšanas līdzekļu lietošanas.

Jau piecus gadus, mazgājot matus, Žaklīna nelieto šampūnu, bet trīs – iztiek vien ar ūdeni, un sievietes lokas kļuvušas mīkstas un vijīgas, savukārt mati pārsteidzošā kārtā ir tīri.

Redzot neticamo efektu, šampūnu vairs nelieto arī Žaklīnas vīrs, kurš uzskata, ka šampūnu un kondicionieru, kā arī citu matu kopšanas līdzekļu izmantošana ir vien patēriņa kultūras uzspiesta norma, bez kuras var lieliski iztikt.

Jāpiebilst, ka Žaklīnas mati, neraugoties uz neparasto kopšanas veidu, ir kļuvuši krietni veselīgāki nekā agrāk.

Oriģinālās bildes iespējams aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!