Foto: PantherMedia/Scanpix
Iepirkšanās internetā kļūst arvien populārāka ne tikai laika trūkuma, bet arī zemāku izmaksu dēļ. Tiesa, ne vienmēr tik kārotā kleita, kuras piegādē burtiski skaitītas dienas, der kā uzlieta. Eksperti brīdina, ka interneta veikalu īpašnieki bieži vien norāda nepietiekamu informāciju, kā arī slēpj pārdoto preču trūkumus, tāpēc piedāvājam septiņus, "Marie Claire" apkopotus, ieteikumus, kā padarīt iepirkšanos internetā izdevīgāku un pasargāt sevi no maldiem.

Iepazīsties ar detaļām

Vairums interneta iepirkšanās portālu pie preču piedāvājuma norāda arī detalizētu informāciju. Ja iesi iekārojusi kādu kleitu, izpēti, vai nav norādīta informācija par modeles auguma garumu, kura to demonstrē, kā arī kleitas izmēriem un apkārtmēriem. Tāpat pievērs uzmanību auduma tekstūrai – stingrs materiāls nestiepsies, savukārt elastīgāks labāk pielāgosies tavam augumam.

Pērc vienu preci dažādos izmēros

Protams, preces atgriešana ir visai kaitinoša un sarežģīta nodarbe, tomēr tā varēsi pārliecināties, kurš izmērs tev der un izskatās labāk, ja svārstīsies par kāda apģērba pasūtīšanu. Vien pievērs uzmanību, vai atgriešana un naudas atgūšana patiešām ir iespējama.

Izvērtē piegulošu apģērbu audumus

Ja vēlies žaketi, kam "jāsēž" uz auguma, lūkojies pēc stingrākiem audumiem. Jo plānāks un gaisīgāks būs apģērba materiāls, jo sliktāk tas izskatīsies uz auguma šūtiem apģērbiem.

Iegādājoties saulesbrilles, izvērtē, kā rāmji piestāvēs sejai

Lai cik valdzinoši kinozvaigznes cienīgas, lielas un apaļas saulesbrilles neizskatītos interneta mājaslapā, ja tev ir apaļa seja, šīs brilles noteikti nedarīs to pievilcīgāku. Izvēloties saulesbrilles, vērtē tās pēc savas sejas formas – ja tā ir apaļa, izvēlies stūrainas formas brilles, bet, ja tieši sejai ir raksturīga kvadrātveida vai trijstūrveida forma – apaļas formas brilles padarīs to maigāku.

Izvēlies apģērbus, ko iespējams pielāgot

Iegādājoties apģērbu internetā, dod priekšroku modeļiem, ko pati mājas apstākļos vari uzlabot – iešūt, saīsināt u.c. Tāpat vēlams izvēlēties vismaz par vienu izmēru lielāku apģērbu, ja pasūti to no mājas lapas, kurā modeļiem norādīti nevis apkārtmēri, bet konkrēti izmēri.

Izvēlies kleitas, kas atspoguļo tava auguma formas

Kleita, kuras modelis ir līdzīgs tava auguma formām, vienmēr izskatīsies labi. Ja esi smalka, izvēlies uz auguma šūtas kleitas, savukārt apaļīgu augumu īpašniecēm noderēs fasoni, kuriem ir izteikta vidukļa līnija.

Neiegādājies preces, ko ir grūti pāršūt

Ja iegādājies apģērbu, rēķinoties, ka tam nepieciešama pāršūšana, lai tas atbilstu tava auguma īpatnībām, izvēlies vienkāršākus modeļus! Tas ne tikai izmaksās lētāk, bet arī sniegs lielāku garantu, ka šuvējam izdosies iedzīvināt tavas vēlmes realitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!