Foto: PantherMedia/Scanpix
Pārtikas iegādāšanās lielveikalā mūsdienu cilvēkam kļuvusi par gluži pašsaprotamu, neizbēgamu pienākumu. Vairums no mums, nonākot lielveikalā, gan neiedomājas, ka, iespējams, kaut ko dara nepareizi, tomēr, pēc speciālistu uzskatiem, pieļauj visai izplatītas kļūdas. Tās apkopojis "Huffington Post".

Došanās uz lielveikalu tikai reizi nedēļā


Foto: PantherMedia/Scanpix
Arvien biežāk cilvēki došanos uz lielveikalu, lai iegādātos pārtiku, veic reizi nedēļā, iepērkot it kā nepieciešamos produktus ilgākam laikam. Rezultātā tiek iegādāta neveselīgāka pārtika, nereti arī pusfabrikāti un citi saldēti produkti.

Lai no tā izvairītos un nekaitētu savai veselībai, dodies uz veikalu biežāk, iegādājoties svaigus produktus. Tādējādi ēdienu nenāksies mest arī ārā, jo nebūsi to iepirkusi pārāk daudz, nepagūstot apēst, pirms tas sabojājas.

Saraksta nesastādīšana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Iepirkšanās bez vajadzīgo produktu saraksta liek iztērēt vairāk naudas, pakļaujoties mirkļa iegribām un nopērkot nevajadzīgus produktus. Bet nereti arī sarakstā atrodami produkti, kam nav ne uzturvērtības, ne saprātīga pielietojuma.

Lai izvairītos no situācijas, kad pārrodies mājās, bet tāpat nav, ko ēst, sastādi sarakstu ar produktiem, kas tev būs nepieciešami tuvāko trīs dienu laikā. Iepērcies tikai šīm deviņām maltītēm un tev nenāksies brīnīties, kāpēc plauktos stāv vientuļi kabači un burkāni, bet ēst jādodas ārpus mājas!

Iepirkšanās ar pilnu vēderu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikviens zina, ka uz lielveikalu nav ieteicams doties, jūtot izsalkumu, bet, kā izrādās, arī iepirkšanās ar pilnu vēderu ne pie kā laba nenovedīs. Tā rezultātā cilvēki visbiežāk neiegādājas neko noderīgu nākamajai dienai un ir spiesti tik un tā atgriezties veikalā vēlreiz. Lai no tā izvairītos, izvēlies zelta vidusceļu!

Uzķeršanās uz it kā veselīgu pārtiku


Foto: PantherMedia/Scanpix
Izmantojot mūsdienu cilvēku apsēstību ar veselīgu uzturu, ēdienu ražotāji bieži vien par pievilinātāju izmanto norādes, ka ēdiens ir tikai no dabiskām sastāvdaļām, nesatur glutēnu utt. Lai uz šī āķa neuzķerties, pērc ēdienu, kas nav iepakojumā, un gatavo maltītes tikai no svaigiem produktiem!

Sezonas neievērošana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Viens no veselīga uztura pamatprincipiem - ēd sezonas augļus un dārzeņus! Ja izvēlēsies eksotiskus augļus, kam šobrīd nav sezonas, rēķinies, ka tie būs ķīmiski apstrādāti.

Lai izvairītos no kaitīgo vielu uzņemšanas, iegādājies sezonas produktus un, vēlams, dodies pēc tiem uz tirgu vai iegādājies tos no zemniekiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!