Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka vairumam sieviešu matu griešana saistās ne tikai ar friziera apmeklējumu, bet arī virkni dažādu pārdzīvojumu, secinot, ka realitātē cerētais griezums ir krasi atšķirīgs no gaidītā. Šai sakarā piedāvājam beautyhigh.com apkopotos faktus, ko par matu griešanu, iespējams, vēl nezini.

Regulāra matu apgriešana neliek tiem ataugt ātrāk

Vairums sieviešu tic apgalvojumam, ka matus iespējams ātrāk ataudzēt garus, ja tie tiek regulāri aplīdzināti. Šis uzskats diemžēl ir maldīgs, jo mati aug no to saknēm un to gali šai sakarā augšanas ātrumu neietekmē. Vienīgais, ko, regulāri aplīdzinot matu galus, iegūsi, būs veselīgāks to izskats.

Matus ieteicams griezt retāk

Tā vietā, lai pie friziera viesotos reizi sešās nedēļās, apmeklē salonu trīs līdz četras reizes gadā. Kā skaidro eksperti, trīs mēneši ir vidējais laika ilgums, kādā matu gali sāk šķelties.

Izvēlies pakāpenisku griezumu gudri

Jo garāki, biezāki un smagāki ir tavi mati, jo vairāk pakāpes, izvēloties attiecīgu griezumu, vari atļauties. Savukārt, ja mati ir plāni un smalki, ļoti kārtains griezums tikai apgrūtinās to savaldīšanu.

Pirms friziera apmeklējuma matus nemazgā

Nav vajadzības to kutikulas sausināt divreiz pēc kārtas – vairumā saloni taču mati tāpat tiek izmazgāti pirms to griešanas un veidošanas!

Izvēlies uzticamu frizieri

Mati ir viena no sievietes lielākajām izskata bagātībām, tāpēc investē tajos gudri! Neapmeklē frizieri, kurš tikai nesen izgājis savu pirmo praksi, kā arī nebaidies komunicēt ar jau pieredzējušiem speciālistiem, ja jūti, ka kaut kas nav lāgā.

Izvēlies sejai piemērotas lokas

Ne visām sievietēm piestāv sprogaini mati, tāpēc izvērtē savu sejas formu, pirms veido lokas – apaļu seju labāk ierāmēs mazāk izteiktas un asimetriskas cirtas, savukārt kvadrātveida sejai piestāvēs arī smalkākas sprogas.

Matu nogriešana neatrisina problēmas

Lai gan valda uzskats – jo īsāki mati, jo mazāk darba, patiesībā to veidošana aizņem samērā daudz laika. Esi uzmanīga ar īpaši ekstrēmu un neordināru griezumu izvēli – pēc pirmās mazgāšanas reizes vari riskēt izskatīties samērā dīvaini, jo friziera prasmīgo roku efekts matu veidošanā būs zudis.

Neļauj matiem šķelties

Mati šķeļas virzienā no to galiem uz saknēm, tādējādi kļūstot plānāki, īsāki un sausāki. Ja redzi, ka gali sašķēlušies, zini, laiks friziera apmeklējumam.

Rādi uzskatāmus piemērus

Ja vēlies mainīt griezumu, nekautrējies pie friziera doties ar attēliem, kuros redzama tevis iecerētā frizūra. Tas atvieglos komunikāciju un mazinās pārpratumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!