Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai izskatītos ne pa jokam labi, sievietes ir gatavas iegādāties veselu arsenālu bezjēdzīgu kosmētisko produktu. Par spīti reklāmas solījumiem, bieži efekts no krēmiem, serumiem utt. ir pārspīlēts. Eksistē vismaz seši bezjēdzīgi kosmētiskie produkti sejas, ķermeņa un matu kopšanai, bez kuriem jūs mierīgi varat iztikt.

1. Līdzeklis tumšo loku mazināšanai zem acīm

Tumšos lokus nav spējīgs aizvākt neviens speciālais krēms, tos iespējams tikai maskēt. Mēdz būt, ka zilganums zem acīm vispār ir iedzimta lieta, jo asinsvadi vienkārši ir novietoti ļoti tuvu ādas virskārtai. Ko gan šādā gadījumā spēs paveikt "brīnumkrēms"? Ja tumšie loki ir bezmiega nakšu sekas, tad labākais veids, kā no tiem atbrīvoties, ir kārtīgi izguļoties.

2. Jaunību paildzinošie serumi

Reklāma bieži mums sola gatavu "jaunības eliksīru". Atliek vien tikai samaksāt nopietnu summiņu par brīnum serumu un "n-tie" gadi nozudīs no sejas kā nebijuši. Taču ādas uzbūve ir tāda, ka neviens no līdzekļiem tā pa īstam neiekļūst ādas dziļākajos slāņos. Dažkārt zināms efekts tiek panākts tik vien kā uz ādas samitrināšanas rēķina. Ja šādi serumi patiesi dāvātu sievietēm jaunību, tad taču plastikas ķirurgiem jau sen būtu aptrūcies darba!

3. Ķermeņa pīlings

Visi ādas pīlingi sastāv no nelielu dabiskas izcelsmes (piemēram, sasmalcinātu augļu kauliņu) sastāvdaļu un mākslīgas izcelsmes sastāvdaļu maisījuma ar mazgājamo želeju. Pati vienkāršākā dušas švamme dos tieši tādu pašu pīlinga efektu, kā sola visdārgākais pīlings.

4. Līdzeklis cīņai ar celulītu

Cik daudz nav vārdu iztērēts, aprakstot celulīta dažādos rašanās cēloņus, kas saistīti ar hormonālām svārstībām, nepareizu uzturu, zemu fizisko aktivitāti un, visbeidzot, ģenētiski noteikto predispozīciju. Tam visam par spīti, miljoniem sieviešu turpina iegādāties šos līdzekļus veseliem komplektiem, kas cīnās nevis ar celulīta cēloņiem, bet tikai šīs parādības sekām. Tomēr pretcelulīta krēmi ir spējīgi sniegt nelielu ārēju efektu tāpat kā gadījumos ar serumu - āda tiek mitrināta, tas dara to gludāku, uz tausti tīkamāku. Taču pilnībā aizvākt "apelsīnu mizu" no sievietes dibena un kājām nav spējīgs neviens pret-celulīta līdzeklis.

5. Barojošās matu maskas

Mati ir uzbūvēti tā, ka bez mērķtiecīgas iedarbības uz mata sīpolu, kas atrodas galvas ādā, nekāda dižā ietekme uz mata struktūru nav iespējams. Maska tikai uz īsu brīdi nogludina izspūrušo matu struktūru, kas atvieglo matu ķemmēšanu. Vienlaicīgi šādi mati nekad neiegūs veselīgu izskatu tikai ar masku palīdzību, tur labākais palīgs būs frizieris. Radikālu uzlabot matu ērkuli, kas ne pārāk labi izskatās, iespējams vien tikai pēc īsto traucējumu cēloņu novēršanas.

6. Pretblaugznu šampūni

Blaugznu rašanās cēlonis - sēnītes savairošanās galvas matainajā ādas daļā apstākļos, kad traucēta tauku dziedzeru darbība. Tāpēc šampūnam vajadzētu iznīcināt sēnīti galvas ādā - te nepieciešams ārstējošs šampūns, ko pārdod aptiekās. Šampūns no lielveikala, kā likums, nesatur ārstnieciskos komponentus, bet tikai nedaudz nomāc tauku dziedzeru darbību.

Mirdzoša āda, zīžaini mati, stalts un stingrs ķermenis - katra sieviete vēlas sasniegt ideālu. Nav šaubu - šajā ceļā neiztikt bez daudzveidīgiem kosmētiskajiem līdzekļiem. Un tomēr nevajadzētu aizmirst, ka mūsu izskats lielākoties ir dzīvesveida un ieradumu rezultāts, tas norāda uz mūsu veselības stāvokli. Tāpēc ir vērts pašai vairāk strādāt ar sevi un savu izskatu, vajadzības gadījumā labāk vērsties pie speciālistiem un noteikti nevajag paļauties uz to, ka līdzeklis no reklāmas paveiks "brīnumu"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!