Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka tieši mūsu uzturs visvairāk ietekmē to, kā izskatāmies. Ja vēlies veselīgu ādu, pārstāj izmēģināt neskaitāmos kosmētikas līdzekļus un tā vietā pievērs uzmanību savai ēdienkartei! Portāls womanitely.com piedāvā astoņus produktus, kas ir īpaši draudzīgi veselīgai ādai.

Linsēklas satur Omega – 3 taukskābes, kas ir vitāli nepieciešamas, ja vēlamies pēc iespējas ilgāk saglabāt no krunciņām brīvu un gludu ādu. Tāpat linsēklas mazina ādas apsārtumu un liek tai izskatīties maigākai un starojošākai.

Zili un lillā augļi jeb plūmes, mellenes un kazenes ir bagātas antioksidantiem, kas iznīcina brīvos radikāļus. Brīvie radikāļi rodas nesabalansēta uztura, ķīmisko vielu un apkārtējās vides ietekmē, liekot ādai novecot straujāk. Savukārt minētās ogas šo kaitējumu novērš.

Saulespuķu sēklas satur vitamīnu E, kas ir viena no svarīgākajām uzturvielām un aizsargā arī ādu pret saules nodarīto kaitējumu. Iekļauj šīs sēklas savā ēdienkartē, pievienojot putrām un salātiem vai našķējies tāpat!

Lai gan dzirdēti mīti, ka šokolāde izraisa akni, patiesībā tā ievērojami uzlabo ādas stāvokli tumšajā šokolādē esošo vērtīgo vielu dēļ, kas, starp citu, veicina arī vielmaiņu.

Tāpat ādai ieteicami ir arī saldie kartupeļi, kuros ir vitamīni A un C un kas veicina dabiskā kolagēna izstrādāšanos un mazina ādas vēža rašanās risku.

Ja vēlies mazināt ādas pigmentāciju, iekļauj uzturā tomātus! Tie ne tikai nodrošinās vienmērīgu ādas toni, bet arī mazinās izsitumus un apsārtumu.

Lai pēc iespējas attālinātu grumbu veidošanos, iekļauj savā uzturā pietiekami daudz olbaltumvielu, ēdot, piemēram, jogurtu. Vien atturies no pārmērīgi saldinātiem produktiem, kuros būs veselībai tik kaitīgais cukurs!

Lai nodrošinātu sevi ar dienā nepieciešamo vitamīna C devu, kā arī uzņemtu vitamīnu B6 un šķiedrvielas, ēd sarkano papriku! Tā satur arī vielas, kas uzlabo asinsriti organismā un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!