Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan šķiet, ka apģērba kopšanā svarīgākais ir ievērot ražotāju sniegtās norādes, patiesībā pastāv vēl daudz un dažādu noteikumu, kas jāievēro, lai tērpi kalpotu pēc iespējas ilgāk. Šai sakarā "MSN Living" piedāvā piecus izplatītus paradumus, kas, mums nezinot, neatgriezeniski bojā apģērbu.

Izmēra un ražotāja zīmīte, kas iešūta apģērba aizmugurējā kakla daļā, tur neatrodas velti – ja izvēlies nogriezt to pati, rēķinies, ka var izirt visa apģērba vīle. Gadījumā, ja "birka" tiešām traucē, vērsies pie šuvējas, kura to izdarīs profesionāli!

Nekad negludini apģērbu no tā labās puses! Īpaši strikti šis nosacījums jāievēro, gludinot zīda apģērbus – pretējā gadījumā tie kļūs slideni un spīdīgi.

Nekad netīri apģērbu traipus ar sodu! Tajā esošās vielas tikai liks traipam iesūkties vēl dziļāk audumā, padarot to grūtāk iztīrāmu.

Ja, ēdot restorānā, uz tava apģērba uzkrīt ēdiens, necenties to iztīrīt, samitrinot uz galda esošo auduma salveti! Tās bieži vien ir mazgātas īpašā šķīdumā, kas, reaģējot ar ūdeni, var likt tavām drēbēm nokrāsoties vai kā citādi ietekmēt auduma krāsu!

Nekad nemelo ķīmiskajā tīrītavā par traipu izcelsmi! Pat tad, ja, tīrot traipu, esi kritusi panikā, izmēģinot kādu pagalam neloģisku tīrīšanas metodi, informē par to profesionāļus, kuriem attiecīgi būs krietni vieglāk paveikt savu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!