Foto: PantherMedia/Scanpix
Krunciņu mazināšanai un ādas novecošanas aizkavēšanai radīti neskaitāmi produkti, tomēr, kā zināt, kurš no tiem ir patiesi efektīvs? Lai to noskaidrotu, "Women's Health" aptaujājis nozares profesionāļus, un šai sakarā piedāvājam trīs sastāvdaļas, pēc kurām skaistumkopšanas produktos jālūkojas, ja vēlamies saglabāt jauneklīgu sejas ādu.

Retinols

Retinols veicina dabiskā kolagēna izstrādāšanu un mazina ādas hiperpigmentāciju. Vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu ilgi pētījumi rāda, ka šī viela ir visefektīvākā novecošanas aizkavēšanā.

Tas paātrina ādas šūnu atjaunošanos, uztur ādas poras tīras un novērš ādas izžūšanu.

Eksperti pat apgalvo, ka jau pirmajā nedēļā pēc retinolu saturošu produktu lietošanas novērojama acīmredzama ādas izskata uzlabošanās – tā kļūst gludāka un maigāka, savukārt ādas tonis – vienmērīgāks.

Jau pēc četrām līdz sešām nedēļām izbalo ādas pigmenti, savukārt pēc astoņām līdz divpadsmit – izzūd grumbiņas, aktīvi veidojoties kolagēnam.

Vitamīns C

Vitamīns C veicina kolagēna izstrādāšanos un uzlabo ādas toni. Klīniskie pētījumi arī rāda, ka tas padara ādu maigāku un elastīgāku.

Tā kā vitamīns C ir spēcīgs antioksidants, tas iznīcina brīvos radikāļus, kas veicina ādas novecošanu, kā arī pētījumos atklāts, ka tas paildzina saules aizsargkrēmu iedarbību.

Alfa - hidroskābe

Pētījumos atklāts, ka alfa – hidroskābe efektīvi atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, kas ne tikai liek veidoties izsitumiem, bet arī vizuāli padziļina grumbas, sejai nespējot atstarot gaismu.

Eksperti arī uzsver, ka, lai alfa – hidroskābe sniegtu maksimālu efektu, tās koncentrācijai jābūt vismaz 10 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!