Foto: PantherMedia/Scanpix

Vasarā mūsu pēdiņas ir gluži kā apskatei izliktas, tādēļ, lai tās izskatītos labi, par tām jārūpējas pastiprināti. Saules vannas un karstas virsmas, piemēram, smiltis, pēdas var padarīt raupjas un sausas. Lai iemācītos rūpēties par pēdām gada siltajos mēnešos un pasargātu tās no nelabvēlīgas ietekmes, iepazīsties ar portāla womenshealthmag.com ieteikumiem.

Atbrīvojies no liekās ādas

Lai pēdas izskatītos labāk un būtu gludākas, vismaz reizi nedēļā tās atbrīvo no visa liekā, piemēram, sausajām ādas šūnām. Turklāt, ja pēdu krēmu mitrinātāju uzklāsi tikai pēc tam, kad būsi noņēmusi plēkšņaino, bojāto ādu, tas iedarbosies daudz efektīvāk.

Nemērcē kājas

Tā vietā, lai mērcētu pēdas un kāju pirkstiņus, skrubi liec uz sausas ādas un to notīri ar samitrinātu dvieli.

Sausai ādai vasarā izmanto skrubi, kas ir būvēts uz cukura, nevis sāls bāzes. Lai arī sāls palīdz atbrīvot ādu no visa ādas un netīrumiem, tas tajā pašā laikā pēdas var atūdeņot.

Izmanto pumeku

Saules gaismā pēdu āda sabiezē un pārragojas, tāpēc tai nepieciešamas īpašas rūpes. Lai arī gada siltajos mēnešos pēdiņas būtu mīkstas un maigas, katru dienu, kad ej dušā, noberzē tās ar pumeku. Atceries -  to ir jādara viegli un saudzīgi, lai kājas netraumētu.

Ēd veselīgi

Kāju un pēdu izskatu nelabvēlīgi ietekmē ne vien saules gaisma vai smiltis, bet arī uzturs. Lai kājas neuzpamptu vai nepietūktu, nelieto uzturā ēdienus, kuros ir daudz sāls, kā arī izvairies no veikalos nopērkamamās jau sagatavotās pārtika.

Uztūkumu var radīt arī cukurs, tādēļ arī to centies lietot ierobežotā daudzumā.

Ļauj nagiem elpot

Vasarā rūpējies ne vien par savu pēdu, bet arī kāju nagu veselību. Lai tie varētu augt veselīgi un atbrīvoties no nevajadzīgām ķīmiskām daļām tavā ķermenī, vismaz reizi mēnesī vairāku dienu garumā ļauj kāju nagiem atpūsties no nagu lakas. Tā tu iegūsi ne vien skaistus, dzīvus un veselīgus nagus, bet arī novērsīsi to, ka tie lakas dēļ varētu zaudēt krāsu.

Lieto saules aizsargkrēmus

Viena no lielākajām kļūdām, ko vasarā pieļaujam, ir saules aizsargkrēma uzlikšana tikai uz ķermeņa. Aizsardzību pret ultravioletajiem stariem vajag ne vien vēderam, kājām un rokām, bet arī pēdām un to nagiem.

Kāju nagi sastāv no proteīna, tādēļ tiem vajag tikpat lielu aizsardzību, kā jebkurai citai ķermeņa daļai. Saule, vējš un smiltis slikti ietekmē nagu augšanu, jo sausina nagu kutikulas, kā rezultātā nags var sākt šķelties. Lai no tā izvairītos, saules aizsargkrēmu smērē arī uz pēdām un, jo īpaši – nagiem.

Mitrini pēdas

Kāju papēži ikdienā izjūt lielu spiedienu, tādēļ tiem ir tendence izžūt ātrāk, kā pārējai pēdai. Turklāt - tie ir klāti ar biezāku ādu, tādēļ tie ir mazāk caurlaidīgi un prasa lielākas rūpes, lai tos kvalitatīvi mitrinātu.

Lai papēži būtu mīkstāki, neļauj tiem uzreiz pēc dušas izžūt - uzsmērē tiem losjonu vai eļļiņu, kas palīdzētu papēžos uzturēt mitruma līmeni visas dienas garumā. Lai sasniegtu vēl labākus rezultātus, pēdu mitrinātāju uz papēžiem uzklāj arī katru vakaru pirms došanās gulēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!