Foto: Shutterstock
Vasara ir teju klāt, un karstais laiks likumsakarīgi rada pārbaudījumu arī mūsu izskatam. Lai izvairītos no grima notecēšanas un sviedru radīta spīduma, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem make – up padomiem karstām pavasara un vasaras dienām!

Izvēlies piemērotu konsistenci

Pirms uzklāj grimu, parūpējies par ādas mitrināšanu un SPF līdzekļa lietošanu. Tomēr izvairies no "smagas" un treknas konsistences produktiem, kas pastiprinās sejas svīšanu un spīdēšanu.

Šo pašu likumu ievēro, klājot tonālo krēmu – vasarai piemērotāki ir populārie BB krēmi, kā arī šķidrie tonālie līdzekļi uz ūdens bāzes.

Neaizmirsti par bāzes līdzekli

Pirms klāt tonālo krēmu, uzliec sejai arī tā dēvēto bāzi. Tā ļaus grimam turēties ilgāk, mazinās mitruma iztvaikošanu un neļaus ādai spīdēt, ja sasvīdīsi.

Uzklāj acu ēnas pareizi

Lai ēnas nesakrātos plakstiņu rievās, uz tiem vispirms uzklāj bāzes līdzekli, tonālo krēmu un pūderi. Tas mazinās svīšanu un acu ēnu izsmērēšanos.

Izvēlies ūdensnoturīgu kosmētiku acīm

Lai skropstu tuša neatstātu pēdas zem acīm, ādai svīstot, gada siltajā sezonā izvēlies ūdensnoturīgu kosmētiku. Teju obligātie skaistumkopšanas produkti, kuros vērts investēt, šai sakarā būs ūdensnoturīga skropstu tuša un acu zīmulis, ja tādu izmanto.

Lūpu krāsas vietā izvēlies spīdumu

To ir vieglāk atjaunot, kā arī spīduma uzklāšanai nepieciešama krietni mazāka precizitāte, un tas ikdienas skrējienā ir krietni parocīgāks un noturīgāks.

Neaizmirsti par pūderi

Lai maskētu ādas spīdumu, ko rada dabiskās eļļas un sviedri, laiku pa laikam piepūderē problēmzonas – degunu un pieri, tā atsvaidzinot izskatu. Vien uzmanies, lai pūdera kārta nebūtu par smagnēju – ādai gada siltajā sezonā jāļauj elpot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!