Vasaras sezona lēnām tuvojam noslēgumam. Lai arī kā negribētos, ar laiku ikvienai no mums nāksies atvadīties no skaisti zeltainā iedeguma, ko esam ieguvušas visas vasaras garumā. Tomēr patiesībā saglabāt iedegumu ilgāku laiku nebūt nav tik sarežģīti - ir tikai jāievēro daži svarīgi noteikumi, ko apkopojuši Intensa.pro.

Karstai vannai - nē

Daudzas sievietes pēc saulē pavadīta laika cenšas mazgāties iespējami retāk, un sava daļa loģikas tur ir, jo pārāk karsts ūdens var nojaukt ādas dabisko aizsargslāni, izraisīt kairinājumu, kā arī ādas lobīšanos.

Pēc sauļošanās ir ieteicama 5 - 7 minūtes ilga duša, kuras laikā jālieto dabiska sastāva gēli vai uz eļļu bāzes gatavoti mazgāšanās pieniņi. Izvairies no asu sūkļu lietošana, jo arī tie veicina ādas virsējā slāņa nolobīšanos.

Mitrini ādu

Saules iespaidā āda zaudē savu mitruma līmeni, tādēļ tai nepieciešama papildus mitrināšana, citādi tā sāks lobīties un zaudēs spēju saglabāt melanīnu. Šādā gadījumā nebūs ilgi jāgaida, līdz iedegums pazudīs kā nebijis. Šī iemesla dēļ uz tikko nosauļotas ādas ir jāuzklāj mitrinošs krēms vai losjons, kas pasargās ādu no agresīvās apkārtējās vides iedarbības

Uzmanības centrā – seja un dekoltē

Atcerieties, ka sejas, kakla un krūšu āda ir ļoti maiga, un bez jūsu palīdzības - arī neaizsargāta. Šīs ķermeņa daļas tiek pakļautas saules, vēja un putekļu iedarbībai visu gadu. Nedrīkst aizmist, ka arī ikdienas grims rada papildus slodzi sejas ādai. Ar mitrinošo krēmu vien būs krietni par maz šīm ādas zonām, tādēļ ir nepieciešams iegādāties arī speciālu atjaunojošu krēmu.

Lieto A vitamīnu saturošus produktus

Speciālisti iesaka aptuveni vienu vai divus mēnešus pēc sauļošanās sezonas beigām uzturā iekļaut produktus, kuru sastāvā lielās devās ir A vitamīns, jo šis vitamīns aizsargā iedeguma saglabāšanos, kā arī papildus stimulē melanīna izstrādi. Pie šādiem produktiem pieskaitāmi, piemēram, burkāni, aprikozes, olas, treknas zivis un augu tauki.

Nelieto balinošus krēmus un maskas

Jau pats šo līdzekļu nosaukums ir pilnīgā pretrunā ar vēlmi un nepieciešamību saglabāt iedegumu ilgāku laiku. Neizmantojo arī gurķu maskas un nerīvējē seju ar pienu, jo arī tas veicina ādas izbalēšanu.

Mākslīgā iedeguma lietošana

Pēc vēlamā iedeguma efekta iegūšanas pakāpeniski, bet neizbēgami ādas tonis zaudē savu sākotnējo stiprumi, un agrāk vai vēlāk pienāk laiks to atjaunot. Uzturēt iegūto zeltīto ādas toni var, izmantojot autoiedegumu. Tas palīdzēs atjaunot ādas nokrāsu, kas tai raksturīga pēc vasaras sezonas.

Neapšaubāmi, par visradikālāko metodi ādas brūnuma saglabāšanai var uzskatīt solārija apmeklējumu, taču pārāk bieži solārija seansi veicina ādas sausumu, tādēļ ar vienu solārija apmeklējuma reizi divās nedēļas būs pietiekoši, lai nezaudētu saulē iegūto zeltīto ādas toni.

Raksts tapis sadarbībā ar pirmo skaistumkopšanas industrijas servisa portālu Latvijā - www.intensa.pro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!