Pēdējo nedēļu laikā baravikas uzglūn no katra stūra un noteikti arī tu nopietni apsver doties pēc savas lielās bekas vai brūkleņu kalna. Mums, sievietēm, svarīgi vienmēr izskatīties labi un justies ērti, tādēļ stila padomus par to, kā stilīgi un vienlaikus arī ērti doties rudens velšu medībās, sniedz iepirkšanās kluba Stilago.lv pārstāve Katrīna Dorošenoka.

Protams, atkarībā no iecerētā guvuma, arī apstākļi mežā var būt dažādi. Dodoties uz silu, kur sēņu meklēšanu varēsi apvienot ar laisku pastaigu, vari saģērbties nedaudz brīvāk, savukārt medījot baravikas vairāk jāpiedomā pie pareizās galvas segas izvēles, kā arī rūpīgāk jāizvēlas apģērba materiāls.

Meža stila "must have" - gumijas zābaki

Mūsdienās gumijas zābaki ir ne vien ērti un pasargā kājas no izmirkšanas, bet arī ir moderns stila papildinājums. Turklāt - tie ir pieskaņoti jebkuras daiļā dzimuma pārstāves vēlmēm - veikalos ir pieejami gan gumijas zābaki ar papēdi, gan platformas zoli un tie ir gan klasiski melnā krāsā, gan tik koši kā mākslas darbi. Tiesa, ērtības un drošības dēļ uz mežu ar gumijas zābakiem, kuriem ir paaugstināts papēdis, nevajadzētu doties.

Tāpat atceries filmas "Emīla nedarbi" slaveno teicienu "galvenais, lai kājas būtu siltas" un noteikti nedodies uz mežu bez zeķēm. Tās mēdz būt dažādas, bet ērtības labad tomēr pavisam īsās sporta zeķītes atstāj mājās un uz mežu dodies pusgarās zeķēs, kas kopā ar siltiem legingiem un gumijas zābakiem būs lielisks stila elements.

Drošības labad paķer līdzi vēl vienu lieku zeķu pāri, ko automašīnā varēsi pārvilkt, dodoties mājup.

Ērtas un pieguļošas bikses

Gājienam uz mežu izvēlies pieguļošas bikses līdz potītēm. Vēlams, lai tās būtu ar elastānu, lai meža sīkmošķi tajās nevarētu ielīst un tev būtu ērtāk pieliekties pēc kārotajām meža veltēm.

Ūdensnecaurlaidīga virsjaka

Ideālā variantā vislabāk uz mežu doties ar no ūdensnecaurlaidīga materiāla veidotu virsjaku, lai tevi nepatīkami nepārsteigtu lietus. Tā var būt gan koša un viegla vējjaka, gan lietusmētelis (ne tas, kurš maisiņam līdzīgs), gan jaka ar stepējumu un siltāku oderējumu. Ja gadījumā sāks līt, būsi priecīga arī par jaku ar kapuci.

Galvassega aizsardzībai

Lai aizsargātu matus no dažādu kukaiņu uzbrukuma, noteikti nepieciešama galvassega. No plašā piedāvājuma piemeklē sev atbilstošāko cepurīti vai krāsainu lakatu, kuru tāpat vari izmantot kā stilīgu galvassegu. Lakats mēdz noderēt arī kā papildu sēņu groziņš, ja gadās uziet bagātīgu sēņu vietu.

Neliela somiņa

Visticamāk uz mežu dosies ar auto, tāpēc tev noteikti noderēs neliela somiņa, kur ielikt atslēgas, sēņu nazīti un citus sīkumus. Lai izvairītos no traumām brīžos, kad jābrien cauri lielākiem meža brikšņiem vai jālec pāri grāvim, tieši somiņā būs nazīša, kas pirms tam ietīts salvetē vai avīzes gabalā, īstā vieta. Protams, tā spals jāietin salvetē vai avīzes gabalā.

Krāsas, krāsas, krāsas

Dodoties uz mežu, nebaidies tērpties koši, jo, galu galā – vai tie ir gumijas zābaki vai lakats, vai lietusmētelis – atceries, ka šoruden modē ir spilgti un drosmīgi krāsu salikumi. Neskatoties uz to, ka rudens tiek uzskatīts par drūmu gadalaiku, šogad iespītē tam ar visaktuālāko – karaliski zilo, alumīnija, konjaka, sangrijas, sarkanajiem, cipreses un violetajiem orhidejas toņiem. Kombinē zaļo ar rozā, violeto ar tirkizzilo un zilo ar dzelteno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!