Foto: Vida Press
Itāļu sievietēm, gluži tāpat kā francūzietēm, piemīt netverams šarms, kas temperamentīgās dienvidnieces mums licis apbrīnot it visos laikos. Tieši pasaules modes mekā Milānā šīs valsts sievietēm raksturīgo nepiespiesto stila izjūtu, līdz ar pirmajiem bērnības soļiem apgūto eleganci un iznesību, kā arī personības valdzinājumu ir iespējams novērot visuzskatāmāk.

Elegantas augstpapēžu kurpes, nevainojama piegriezuma kleita vai bikškostīms un izsmalcinātu zīmolu rokassomiņas, kā arī oriģinālas kopējā tēla detaļas raksturo ikvienas pilsētnieces stilu Milānā, skatienam liekot kavēties pie tumšmataino skaistuļu izskata niansēm un saglabājot tās atmiņā.

Ja itālietes eleganci un seksapīlu vēlies ieviest arī savā tēlā, iepazīsties ar pāris stila padomiem, kas apkopoti interneta vietnē www.cntraveler.com un papildināti ar mūsu pašu novērojumiem, kas gūti, baudot laiskus atvaļinājuma mirkļus tik valdzinošajā un iedvesmojošajā metropolē.

Svarīgākie pamatlikumi

Kā zināms, šai valstī apģērbam tiek pievērsta lielāka nozīme, kā citviet, vērtējot tā valkātāja turību un izcelsmi. Tieši tāpēc, pat dodoties uz tuvējo pārtikas veikalu, teju katra itāļu sieviete ieturēs sev raksturīgo eleganci un stilu. Protams, dodoties iepirkties, no skapjiem netiek izceltas vakarkleitas, taču augstpapēžu kurpes, stilīgu somu un kvalitatīvus aksesuārus Itālijas lielpilsētu ielās gan būs iespējams pamanīt teju katrai dāmai.

Sāc ar apakšveļas izvēli

Šai ziņā no itālietēm, kuras apzinās, ka kvalitatīva apakšveļa ir tikpat svarīga kā laba piegriezuma apģērbs, varam vien mācīties. Lai izstarotu seksapīlu un šarmu, ir jājūtas par sevi pārliecinātai un iekārojamai, un šai sakarā apakšveļa ir atslēga, ar ko sākt, veidojot savu ikdienas tēlu.

Atrodot kompromisu starp vizuālu pievilcību un komfortu, nebaidies ikdienā valkāt mazliet vairāk mežģīņu un caurspīdīgu ielaidumu, kā pieklātos!

Lepojies ar sevi

Ja lepojies ar savām krūtīm, izcel tās! Ja esi slaidu un garu kāju īpašniece, akcentē šo priekšrocību! Atrodi auguma daļu, par kuru jūties vispārliecinātākā, un ģērbies tā, lai savu trumpi izceltu. Gaumīgs seksapīls tavu eleganci tikai vairos, koptēlam piešķirot arī vajadzīgo oriģinalitāti.

Augstpapēžu kurpes

Protams, sievišķības sajūtas pamati mīt mūsu dvēselē un prāta stāvoklī, taču vien retā sieviete nejutīsies krietni pievilcīgāk un labāk, uzvelkot kvalitatīvas augstpapēžu kurpes. Ja to augstums tevi biedē, ar centimetriem sadraudzējies pakāpeniski, līdz ar itālietes iznesību un grāciju spēsi defilēt pat pa vecpilsētas bruģi, ne mirkli nezaudējot pārliecību par sevi!

Foto: Vida Press

Investē kvalitatīvā kašmira džemperī

Vēsākās dienās šis apģērbs tevi ne tikai sasildīs, bet arī nodrošinās tūlītēju komfortu, neliekot upurēt eleganci. Plānais audums ļauj to kombinēt ar dažādiem apģērbiem un aksesuāriem, tā nodrošinot izsmalcinātu un gaumīgu koptēlu.

Valkā cepures

Cepure ir lielisks aksesuārs, ar ko papildināt savu garderobi, turklāt tā teicami piestāv visdažādākajiem apģērbu salikumiem un stiliem. Izvēlies modeli, kas izceļ tavus sejas pantus, un valkā šo aksesuāru gan ikdienā, gan saviesīgos pasākumos!

Foto: Vida Press

Neiztrūkstoša stila sastāvdaļa – kvalitatīva ādas soma

Vari izvēlēties gan pazīstamu zīmolu darinājumus, gan cenu ziņā demokrātiskākas alternatīvas, taču tavai somai ir jābūt kvalitatīvai, nenovalkātai un, vēlams, no ādas, ja vēlies radīt elegantu un izsmalcinātu koptēlu.

Milānas ielās sastaptās pilsētnieces lielākoties lepojas ar tādu zīmolu aksesuāriem kā "Furla", "Bottega Veneta" un "Salvatore Ferragamo". Ja vēlies savu somu iegādāties Itālijā, vērts paklejot ne tikai pa outlet pilsētām Florences un Pistoijas pievārtē, bet arī uzmeklēt mazos veikaliņus Florences vecpilsētās, kur prasmīgi veikalnieki pirkumam piešķirs ne tikai atlaidi, bet arī dāvanu kā draudzības un sadarbības žestu.

Tēla akcents – saulesbrilles

Kamēr jaunā paaudze izvēlas slavenās "Ray Ban" aviatora formas saulesbrilles, vecāka gadagājuma itālietes savu tēlu papildina ar ekskluzīvāku zīmolu darinājumiem – "Emporio Armani", "Miu Miu" un "Fendi" brillēm. Protams, to izvēli lielā mērā ietekmē rocība, taču atceries, ka saulesbrillēm jābūt ne tikai glītām, bet arī jāpilda sava pamatfunkcija – jāpasargā tavas acis no kaitīgā UV starojuma.

Foto: Vida Press

Sandales velc tikai uz pludmali

Kamēr siksniņkurpes bez papēža un laiviņas ir neiztrūkstoša mūsu garderobes daļa, itālietes šos apavus atļaujas vilkt vien uz pludmali vai darbojoties dārzā. Kurpes, kas ir bez augsta papēža, tiek uzskatītas par nepievilcīgām un sievietes seksualitāti mazinošām, tāpēc jau iepriekš minētās augstpapēžu laiviņas, sandales vai kurpes uz platformas ir tavas itālietēm raksturīgās garderobes must – have elements.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!