Foto: Shutterstock
Dažiem varbūt šķiet, ka iekarinātās gultas redzamas vien filmās vai glancētos interjera žurnālos, tomēr šis oriģinālais interjera papildinājums ir kaut kas vairāk par vienkāršu gultu. Tiem, kam labpatīk zvilnēt šūpuļtīklos vai vienkārši šūpoties, noteikti patiks ideja par iekarinātu gultu, un tā var būt gan atpūtas gulta uz terases vai zem koka un pat divguļamā gulta, kas istabā radīs uzreiz pavisam citu noskaņu.

Šādi gultas risinājumi pieprasa speciālus mehānismus, kas ļauj tai būt stabili iekārtai, taču, ja mājokļa griezti to ļauj, un nav žēl tajos veidot caurumus, tad gala rezultāts pavisam noteikti neliks vilties.

Iekarināšanai nepieciešamās detaļas var būt gan jūrnieku striķi, virves, gan arī biezākas un šaurākas ķēdes.

Lielisks piemērs, kurā iekarināta gulta var kalpot arī kā atpūtas nostūrītis uz terases vai pat zem klajas debess.

Šis risinājums var tikt izmantots ne tikai guļamistabai, bet arī terasei vai atpūtas telpai, kur uz cieta pamata uzliek mīksto matraci, spilvenus un tad iekarinot baudīt zvilnēšanas mirkli.

Tik omulīgā atpūtas nostūrīti iederēsies gan grāmatas vai žurnālu lasīšana, gan arī diendusa, kādas filmas skatīšana un varbūt pat strādāšana ar datoru.

Par iekarināmu gultu varētu būt sajūsmināti arī bērni, tāpēc šī ideja var tik īstenota pat mazākā telpā ar iekarināmu divstāvu gultu.

Arī ierastais dīvāns var tikt pasniegts iekārtā veidā un šāds risinājums pavisam noteikti radīs sajūsmu jebkuram viesim un to izmēģināt gribēs ikviens.

Iekarināmās detaļas var būt arī krāsainas un līdz ar to arī pieskaņotas pārējam interjeram, kā tas ir šajā gadījumā ar dzelteniem striķiem.

Gultas izveidē ir daudz un dažādi paņēmieni, kā to noformēt, gan tā, lai ir redzama gultas pamatne, gan veidojot ar rāmi vai bez tā un pat ar pagarinātām malām, kas kalpo kā plaukti.

Mājokļos, kur ir grūtības ietilpināt visu nepieciešamo, var tikt izmantota šī ideja ar iekarināmu gultu, kas pa dienu kalpo kā gaumīgs dīvāns, pateicoties mīkstajiem spilveniem.

Iespēju dažādība ir tik plaša un interesanta, ka idejas īstenotājiem varētu pat rasties grūtības izvēlēties tikai vienu variantu šādai gultai.

Šāds risinājums patiesībā ir pat ļoti praktisks, jo grīda zem gultas ir viegli iztīrāma un vizuāli telpa izskatās plašāka un ne tik piepildīta ar mēbelēm, it īpaši tad, ja gulta ir iekārta augstāk, nekā ierasts.

Vēl kāds interesants risinājums ir ar daļēji iekarinātu gultu, kuras viens gals piestprināts pie sienas, bet otrs - iekarināts striķos.

Lai vai kurš piedāvājums katram šķistu visgaumīgākais, šīs idejas realizēšana pašu mājās varētu izvērsties par kārtīgu piedzīvojumu un pēc tam skaistu gala rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!