vimeo:34514114
Izrādās, papildināt guļamistabu ar dekoratīvu gultas klājumu, kādi redzēti interjera žurnālos, nemaz nav tik sarežģīti. Šādi  grezni saklāta gulta greznos pat visvienkāršāko guļamistabu, turklāt acij tīkamās pārvērtības neprasīs lielus finanšu līdzekļus.

Intejera dizaineres Kimas Fikaro ieteikumi:

1. Palagi klasiski baltajā krāsā ir visieteicamākie, jo tie kalpo kā pateicīgs fons pārējām krāsām un rakstiem, kā arī piešķir guļamistabai tīrības sajūtu.

2. Segas virspalagu nebaidies izvēlēties košāku un rakstaināku - kontrastam. Pieskaņo krāsas pārējas guļamistabas interjeram un kopējai noskaņai. Romantiskā iekārtojumā labi izskatīsies sīkāki ziedu raksti, modernā minimālismā - tīras krāsas un formas.

3. Spilvenu izvēle arī ir būtiska - lielos spilvenus pieskaņo izvēlētajiem palagiem pēc toņiem un raksta. Otrus mazākos savukārt izvēlies saskaņotus ar segu un gultas pārklāju.

4. Gultas pārklājam var būt divējāda funkcija: aukstā laikā tas var kalpot kā papildus sega, vienlaicīgi arī veicot dekoratīvo "darbu". Ja izvēlēsies pārklāju no plānāka dabīgā materiāla, karstā laikā to varēsi izmantot biezās segas vietā.

5. Pēdējais solis ir dekoratīvo spilvenu izvēle un izkārtošana uz gultas. Esi drosmīgs: liec lietā fantāziju, nebaidies un drosmīgiem rakstiem un krāsām. Efektīgi izskatīsies dažādu audumu faktūru spilveni - samts, kažokāda, mežģīnes un volāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!