Foto: Shutterstock

Līdz ar pavasara gaidīšanas laiku, tāpat kā garderobē, jaunas vēsmas gribas ieviest arī interjerā. Vai tie būtu jauni aizkari, dzīvespriecīgāks gultas klājums vai jauns papildinājums virtuvē, iedvesmojies no portāla TavaMāja.lv idejām, kā pārveidot savu dzīves telpu šopavasar.

Parocīgā gatavošana virtuvē

Foto: Shutterstock

Nebūt nevajag mainīt visu virtuves iekārtu, lai remdinātu kāri pēc pārvērtībām šajā zonā. Garšvielas noteikti ir tie produkti, kas atrodamas katra virtuvē, tāpēc, ja līdz šim nav veiksmīgi piemērota vieta, kā tās izkārtot, īstais laiks atvēlēt atsevišķu plauktiņu vai pat speciālu garšvielu stendu. Vērts izveidot atsevišķu vietu garšvielu trauciņu glabāšanai arī tāpēc, ka šādi risinājumi kalpo arī dekoratīviem nolūkiem.

Vēl dekoratīvāk garšvielu plauktiņš izskatīsies, ja uz tā sarindosi nevis veikalā iegādātās paciņas, bet sabērsi tās burciņās vai speciālos trauciņos, kas dizainiski labāk izskatīsies, turklāt garšvielām šāds uzglabāšanas veids ir pateicīgāks.

Ja gadījumā garšvielas nav tik daudz, lai speciāli tām atvēlētu plauktu, tad burkās saber sausās sastāvdaļas, piemēram, miltus, cukuru, makaronus, rīsus, putraimus, kas labi izskatīsies uz kāda atvērtā tipa plaukta.

Otra ideja, kas ir tā vērta, lai to īstenotu virtuvē – tāfele. Šis risinājums jau vairākkārt attaisnojis savu noderīgumu. Vai tā kalpotu piezīmēm, atgādinājumiem, receptēm vai nepieciešamo pirkumu piefiksēšanai, ja vien ir iespēja ko tādu iekļaut, iespēja jāizmanto!


Lūk, oriģinālas idejas, kā tāfeli iekļaut ne tika virtuves interjerā!

Pavasaris guļamistabā

Foto: Shutterstock

Arī guļamistaba pavasarī pelnījusi radošas pārvērtības – tas var būt jauns gultas klājums vai arī dekoratīvi pārkrāsots naktsskapītis.

Lemjot par labu gultas klājumam, vērts ņemt vērā, ka šobrīd aktuāli izmantot daudz dekoratīvo spilvenu, krāšņus gultas pārvalkus un pledus, kas pārsegti pāri. Šāds gultas klājums vienmēr atstās kārtīgu iespaidu.

Mainot gultas pārvalku, pavasara sezonā noteikti izvēlies dzīvespriecīgus toņus un krāsainus aksesuārus, kas atgādinās par teju atnākušo pavasari.


Iespējams, kādam apnicis vienmuļais naktsskapītis, kas vairs nepiestāv interjeram vai vienkārši savu laiku nokalpojis. Šajā ziņā iesakām meklēt radošus risinājumus un izmantot mēbeles, kas jau ir mājās. Piemēram, pat antīks beņķītis var kalpot kā oriģināls naktsskapītis! Atliek to vien pākrāsot, apšūt ar jaunu audumu vai kā citādāk atjaunot.

Tikpat labi par naktsskapīti var kalpot pūra lāde, lielāks pīts grozs, viena virs otras saliktas kurpju kastes vai kāds cits antīks priekšmets.

Ja vēlies atjaunot jau esošo naktsskapīti, tad pamācību, kā to izdarīt bez gruntēšanas, var iepazīt šeit, savukārt, ja meklē idejas jaunam naktsskapītim, ielūkojies šeit.

Viesistaba kā fotoizstāde

Foto: Shutterstock

Neviena fotogrāfija ekrānā vai zibatmiņā nesaglabā savu vērtību kā attēli drukātā formātā. Atgādini sev un citiem par skaistiem dzīves notikumiem un izkārto viesistabā fotogrāfijas rāmīšos ne tikai uz plauktiem, bet arī sienām.

Īpašus mirkļus un skaisti iemūžinātas emocijas mājiniekos vērts atspoguļot arī lielākos formātos, un šim nolūkam var izmantot kanvu apdrukāšanu. Šādi var izveidot pat ģimenes mākslas galeriju!


Ir cilvēki, kam nepatīk krasas pārmaiņas dzīvojamā telpā, taču dažreiz patiesi vērts nedaudz pamainīt ierasto vidi, pārbīdot mēbeles vai mainot iekārtojumu kā citādāk. Var mainīt televizora novietojumu, citādā virzienā nolikt dīvānu, citā istabas stūrī salikt telpaugus puķu podos vai pamainīt atpūtas krēsla novietošanu.


Šādas pārmaiņas nudien var mainīt noskaņu un telpas vizuālo kopskatu, pat iztiekot bez liekiem tēriņiem. Pēc nelielas mēbeļu pārbīdīšanas var arī atklāties, ka tieši šāds veids ir praktiskākais un ērtākais pašiem.

Dzīvesprieks bērnistabā

Foto: Shutterstock

Bērnistaba noteikti ir viena no tām telpām, kas visbiežāk maina savu vizuālo noformējumu, jo bērni strauji aug un mainās vērtības, vēlmes un vajadzības. Neskatoties uz to, ka istabā laiku pa laikam varbūt nomainās kāda mēbele, mazākie bērni noteikti novērtēs, ja interjerā parādīsies tāds papildinājums kā telts.

Indiāņu stila telts jeb tipi būdiņa var kalpot kā spēļu stūrītis, vieta, kur lasīt vakara pasaciņas, klausīties mūziku vai vienkārši rotaļāties. Lai zem auduma būtu pietiekami gaišs, iekarini gaismu virtenes. Lūk, arī pamācība, kā pašiem izveidot šādu telti!

Bērniem ļoti patīk krāsainība, tāpēc, ja nu gadījumā līdz šim telpas sienas bijušas gaišos un neitrālos toņos, laiks radošām pārvērtībām un tās noklāt ar kādu fototapeti, papildināt ar gleznojumu vai speciālām sienas uzlīmēm.

Šeit aplūkojamas noderīgas idejas, ko smelties sienu noformējumam!

Stilīgi akcenti vannasistabā

Foto: Shutterstock

Vannasistabas iekārtojumā šobrīd aktuāli izmantot dažāda izmēra pītos groziņus, kur salikt dvieļus, kosmētiku, tualetes papīra ruļļus vai lielāku grozu izmantot netīrās veļas glabāšanai.

Šādi grozi viennozīmīgi labāk izskatīsies par jebkuru plastmasas kasti, turklāt ar tiem var pilnībā mainīt noskaņu pat mazākajā telpā. Izvēlies dažāda izmēra groziņus, kur pēc tam salikt matu fēnu un citas ierīces, vēl kādā kosmētikas līdzekļus, bet mazākos, piemēram, nagu lakas, rotaslietas un higiēnas preces.

Vai tā būtu vanna vai dušas kabīne, tiem, kam šajā zonā izmantoti dušas aizkari, vērts padomāt, vai nav laiks tos nomainīt pret kaut ko dzīvespriecīgāku. Jauni aizkari var pilnībā mainīt noskaņu telpā, tāpēc pieskaņo tos gadalaikam, pārējam iekārtojumam vai arī izvēlies krāsās kaut ko pilnīgi kontrastainu un ļauj tam kalpot kā telpas galvenajam akcentam.

Mājinieku sagaidīšana koridorī

Foto: Shutterstock

Ieviešot radošas pārmaiņas visā mājoklī, nevajadzētu aizmirst arī par koridori, arī tā ir daļa no mājām, lai vai cik liels tas būtu.

Viens no veidiem, kā pamainīt koridora noformējumu izveidot pašam vai iegādāties jaunus pakaramos. Iespējams, ar esošajiem ir par maz, kāds jau nokritis, tāpēc apdomā jaunas iespējas tos aizvietot ar kaut ko stilīgu. Idejas pakaramo noformējumiem var smelties arī šeit.

Omulīgāka mājās atnākšana var būt, ja parūpēsies par ērtu beņķīti vai krēslu, kur apaut kājas. It kā sīkums, tomēr par šādām detaļām dažkārt aizmirst, un tad apavu vilkšana, stutējoties pret sienu, sagādā neērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!