Foto: Shutterstock
Mēs visi esam sailgojušies pēc spilgtākām krāsām, siltuma un saulainuma, bet, lai to sagaidītu, nebūt nav jāgaida vien pavasaris aiz loga. Šīs pašas sajūtas var radīt arī telpās, turklāt ne vienmēr tamdēļ būs jāiztērē daudz naudas.

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā pavasara noskaņu ienest mājās – iegādāties jaunus dekoratīvos spilvenus košās krāsās vai arī uzžūt jaunas drānas esošajiem. Dažreiz pietiek ar dažiem spilveniem, lai interjers pilnībā mainītu noskaņu, un par to ir vērts katram pašam pārliecināties.

Dzīvespriecīgāku krāsu ieviešana attiecināma ne tikai uz viesistabu, bet arī guļamistabu, kur gultas klājumu var papildināt ar dažāda lieluma un krāsu spilveniem un arī kādu košu pledu.

Virtuvē pavasara vēsmas var ieviest ar jaunu galda klājumu – gaiši dzeltens vai salātzaļš galdauts noteikti atgādinās par to, ka pavasaris vairs nav aiz kalniem. Tāpat ir vērts no dziļākajiem plauktiem izcelt krāsainos šķīvjus un bļodas.

Ja istabas interjers ir neitrāls, tad tas ir ļoti pateicīgs, lai to bagātinātu ar dažādiem aksesuāriem – ne tikai spilveniem, bet arī vāzēm, foto rāmjiem, dekoratīviem šķīvjiem un varbūt arī kādu lampu. Ne vienmēr viss jāiegādājas no jauna, piemēram, apnikušos foto rāmjus var pārkrāsot, kompozīcijām izmantot traukus no virtuves, bet zaļumam izmantot pieejamos skuju kokus vai mētru zariņus no meža.

Arī vannasistaba ir pelnījusi krāsainību pēc kāda laika, kad tā bijusi pelēku toņu ieskauta. Visbiežāk vannasistabas fons ir neitrāls, tāpēc ar aksesuāriem šeit var variēt uz nebēdu. Iegādājies jaunus dvieļus kādā spilgtā tonī – gan mazos, gan lielos. Piemeklē līdzīgā tonī ziepju trauku, kādu trauciņu zobu birstēm vai uz plaukta noliec vāzi ar mākslīgajiem ziediem, vai puķu podā iestādītu eksotisku sukulentu.

Ziedu salonos jau parādījušās spriganās hiacintes, tāpēc tās noteikti vērts iestādīt ar visu sīpoliņu kādā stikla traukā vai puķu podiņā, lai mājokli ieskauj pavasara aromāts. Lūk, arī noderīgs padoms, kā sastādīt hiacintes, lai tās neliektos uz malām!

Ziedu klātbūtne mājās noteikti ir pateicīga pavasara sajūtas radīšanai, tās var būt tulpes, hiacintes, kāds alpu vijolīšu stāds vai prīmulas. Interesantas idejas, kā pasniegt alpu vijolītes, var smelties šeit.

Saulaināku rīta cēlienu var panākt ar košu gultas veļu - tā kā jauni pārvalki nekad nevar būt par daudz, un ir labi, ja katrai sezonai ir savs, tad ko līdzīgu ir vērts īstenot arī savas guļamistabas interjerā.

Virtuvē pavasara noskaņu var ieviest kaut vai ar jauniem, krāsainiem roku dvieļiem. Izkārti tie kalpos kā krāsains aksesuārs, bet praktiskās izmantošanas reizēs atgādinās par tuvojošos pavasari.

Bet virtuves omulīgo noskaņu papildini ar kādu augļu trauku, kur gozējas krāsaini un eksotiski augļi, piemēram, citroni, laimi, apelsīni, ananass, āboli, granātāboli un banāni. Tie kalpos kā krāsaini akcenti un arī vilinās mājās esošos apēst kādu no tiem. Tāpat uz virsmas var izlikt trauciņos izdīgušus dīgstus, tie gan nodrošinās ar vitamīniem, gan arī radīs pavasarīgāku noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!