Foto: Uldis Vilks
17. martā Latvijas modes nedēļas laikā sirsnīgā atmosfērā tika demonstrēts plašs Latvijas modes zīmolu kolekciju spektrs. Baiba Ripa skatītājus sajūsmināja ar savu tērpu kompozicionālo nobeigtību. Zīmola "Blank Blank" debija bija sen gaidīts notikums uz modes mēles. Ilzes Čečinas radītā kolekcija zīmolam "Cecinanina" demonstrēja dizaineres rokraksta pilnveidi un attīstību. Savukārt "Cinnamon Conncept" pārsteidza ar sev netipiska rakstura tērpu kolekciju, kurā bija jūtama moderna metropoliska brīvdomība, informē pasākuma organizatori.

Baiba Ripa

Baibas Ripas rudens/ziemas 2016. gada kolekcijas iedvesma ir ikdienas dzīves dinamika, kas tiek raksturota ar individuālo attīstību un neapstādināmo laika plūsmu. Tas ir rotaļīgs dizains ar minimālismam raksturīgām tīrām līnijām, pievēršot uzmanību vissmalkākajai detaļai. Kolekcijas apģērbu tekstūras un formas radītas, iespaidojoties no Pikaso skulptūrām.

"Yvi's by Iveta Semjonova"

Iepriekš aksesuāru zīmolā strādājusi dizainere Iveta Semjonova debitēja ar pašas radītu somu kolekciju "Touch". Tai iedvesma gūta, pieskaroties mūsdienu arhitektūrai, kas pārstāv minimālismu. Formas lakonisms, lieku detaļu neesamība, funkcionalitāte un vieglums kā viegls pieskāriens caurvij visu somu kolekciju.

"Blank Blank"

Zīmola jaunākajā kolekcijā "Dual" tiek turpināta iepriekš iesāktā tradīcija – ziemeļu dabas padziļināta pētīšana: ēnu un ūdens, ledus un akmeņu, kā arī ainavu. Tas tiek apvienots ar elegantu formu, komfortu un vienkāršību.

"Cecinanina"

Zīmola rudens/ziemas 2016. gada kolekcijas iedvesmas avots ir rudens pilsētā: lietus lāses, kā sudraba pērles uz tumšzila debess fona; blāvi ziedu raksti mežģīņu audumos; caurspīdīgai miglai līdzīgi, smalki adījumi.

"Cinnamon Conncept"

Zīmola jaunākās kolekcijas "Monday" galvenais motīvs ir atcerēties, ka imidžs ir stiprāks par modes tendencēm un pozitīva domāšana ir stiprāka par pirmdienu! Jo, iespējams, tieši pirmdienās tiek daudz domāts, kāds būs ērtākais un emocionāli piemērotākais apģērbs. Zīmola kolekcijā dominējošie materiāli: kokvilna, viskoze, mohēra, zīds, savienoti t-kreklos, gan caurspīdīgos svārkos no zīda organzas.

Latvijas modes nedēļa norisinās no 16. līdz 19. martam RISEBA Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" Durbes ielā 4, Rīgā. Modes skates ir iespējams apmeklēt ikvienam interesentam, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Latvijas modes nedēļas modes skates būs skatāmas tiešraidē mobilajā televīzijā, lietotnē LMT Straume, kā arī internetā un RīgaTV 24 vietnē.

"Modes manifestācijas" kuratore – Dita Danosa, vizuālās identitātes autore – stila dizainere Iveta Vecmane, fotogrāfs – Mārtiņš Cīrulis, sadarbībā ar modeli Beati Stivriņu un grima mākslinieci Jeļenu Kaņuku. Grafikas dizaina autors – Kirils Kirasirovs.

Latvijas modes nedēļa 2016. gadā ir atzīta par valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu, jo īsteno Latvijas kultūras telpai nozīmīgu projektu, iegūstot līdzfinansējumu no Valsts Kultūrkapitāla fonda. Pasākuma organizators ir biedrība "Latvijas Modes palāta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!