Foto: Shutterstock

Gan ikdienā, gan uzņemot apgriezienus festivāla sezonai, ikviena dāma vēlas izskatīties lieliski, pēc iespējas mazāk pieliekot pūļu – tajā skaitā arī izmantojot mazāk skaistumkopšanas produktu. Kas ir tie skaistumkopšanas produkti, bez kuriem itin nemaz nevaram iedomāties savu ikdienu, lai izskatītos fantastiski? Esam apkopojuši jūsu domas no "Cālis" foruma, kā arī lūdzām grima mākslinieces Montas Wolf profesionālo padomu.

Protams, katrai dāmai ir savs nepieciešamais minimums – kādai saraksts ir garāks, citai īsāks. Dāmas "Cālis" forumā izteicās, ka viena no svarīgākajām lietām ir labs sejas krēms. Tāpat dažas sievietes minēja, ka arī micelārais ūdens ir iekļauts viņu ikdienas skaistuma rutīnā. Runājot par dekoratīvo kosmētiku, sievietes vairāk minēja, ka bez skropstu tušas, tonālā krēma, kā arī acu ēnām savu dienu negribētu iedomāties. Citus viedokļus vari apskatīt šeit.

Ar padomiem dalās ar meikapa māksliniece Monta Wolf.

"Katrai no mums noteikti ir pilni kosmētikas maciņi un nokrautas vannas malas ar lietām, kuras mēs nelietojam! Kas tad ir tas, kas tiešām ir nepieciešams no tā visa, kas mums ir un ko piedāvā veikalu skatlogi?" vaicā meikapa māksliniece.

"Katra sieviete ik pa laikam uzdod sev jautājumus – vai man ir viss nepieciešamais, lai es būtu neatvairāma? Vai es daru visu, kas ir manos spēkos, lai es būtu labākā sava "es" versija?" tā Monta, izvirzot nepieciešamo skaistumkopšanas minimumu.

Bāze un tonālais fluīds! Nekad nedrīkst taupīt līdzekļus sejas produktiem, jo seja ir tā, kas kalpo kā reprezentatīvais ierocis ikdienā un ir arī mūsu personības atspulgs. Laba bāze kalpos tam, lai tonālais fluīds ilgi un labi izskatītos uz ādas visā dienas garumā. Labi uzklāti un sakombinēti produkti var skaisti izskatīties uz ādas pat diennakti.

Konsīleris! Katrai no mums gadās neizgulēties vai cīnīties ar pūtītēm. Konsīleris ir maģiskais līdzeklis, lai paslēptu mūsu mazās nepilnības.

Pūderis un meikapa fiksators! Par "labāko draudzeni" jebkurai dāmai ar taukainu T zonu vai taukainu ādas tipu būs pūderis, kurš palīdz nofiksēt fluīda un krēma produktus, kuri ir uzklāti grima sākumā. Meikapa fiksators palīdzēs paildzināt grima noturību par vairākām stundām un piešķirs ādai dabiskumu.

Vaigu sārtums/kontūra! Šie solīši nav obligāti, bet vēlami, jo ar vaigu sārtuma palīdzību mēs piešķirsim ādai atpakaļ dzīvīgumu un jauneklību. Kontūra ir nepieciešama dāmām, kuras vēlas padarīt tievāku sejas ovālu un piešķirt liftinga efektu.

Uzacis ir sejas rāmis! To pareizas formas un krāsas izveide ir svarīga. Uzacīm var izvēlēties gan ēnas, zīmuli, kā arī uzacu tušu, ar kuru palīdzību piešķirt vēlamo efektu.

Acu ēnas un tuša! Ja ir vēlme pēc ēnām, obligāts līdzeklis ir acu ēnu bāze. Tā neļaus ēnām saiet acs krociņās un ēnas turēsies cauru dienu, kā no rīta uzklātas. Tuša palīdzēs izcelt un atvērt actiņas.

Lūpas! Lūpām ikdienā noteikti iesaku izmantot lūpu spīdumu vai ilgnoturīgo lūpu krāsu, lai nebūtu lūpas jāatjauno. Lūpu spīdums ne tikai atsvaidzina kopskatu, bet vizuāli arī palīdz palielināt lūpas dāmām, kuras daba nav apveltījusi ar lielām lūpām.

Galvenais ir pievērst uzmanību ādai un uzacīm! Neviens nepievērsīs jūsu skaistajām, dūmakainajām acīm vai sarkanajām lūpām uzmanību, ja caur tonālo būs redzama pūtīte vai tonālais fluīds būs "sagājis pleķos", kā arī, ja uzacis būs nesimetriskas vai forma neatbilstoša sejas ovālam. Sekojam ikdienā līdzi sejai un uzacīm, jo tās nosaka tālāko lietu kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!