Reizēm mēs vēlamies līdzināties kaut kam, reizēm - pašas sev, bet reizēm vēlamies atšķirties no vairuma. Citreiz mums ir vienalga, patīkam citiem vai nē, bet citreiz tā gribas iepatikties! Dažreiz gribas saplūst ar pūli, ne ar ko neizcelties, bet dažreiz gluži otrādi – parādīties kā raķetei un pievērst sev tikpat daudz uzmanības kā to saņem salūts.
Uz Valpurģu nakti – viscaur sarkanā

Šo salūta efektu palīdzēs panākt rudenim tradicionāli pieklusināto krāsu gammas vietā parādījusies košā - ugunssarkanā krāsa. Bet jāatceras, ka jaunajā sezonā tērpties sarkanā nevajadzētu vis ikdienā, bet gan tikai īpašos gadījumos, piemēram, dodoties uz balli, uz kādu saviesīgu saietu vai tikpat labi uz.. kādu izsmalcinātu raganu sabatu.

Jāpiebilst, ka nebūs moderni, ja sarkana būs tikai kāda no tava tērpa detaļām vai daļa no tā, sarkanā tev jābūt tērptai viscaur – no galvas līdz kājām!

Mēteļi un mētelīši

Arī rudens mētelis šosezon var būt sarkans un garš, bet tikpat labi tas var būt ieturēts sešdesmito gadu stilā un īss. Vai rūtains, ar jostu kā vienīgo aizdari. Tas var būt arī klasiska piegriezuma, apjomīgs un elegants tradicionāli brūnā, melnā, tumši zilā vai pelēkā krāsā. Vai tik praktiskais plikādas mētelis. Vai arī tik ļoti iecienītais mētelītis leopardrakstā.

Kažokādas kā varavīksnes mazuļi

Jau tuvākajā nākotnē gaidāma auksta ziema, kas tiem, kuriem aukstums nepatīk, liksies stiepjamies žirafes garumā. Ar apnicīgumu šajā gadalaikā palīdzēs cīnīties šosezon tik aktuālās kažokādas, kas ar savu sarkano, elektrozilo un dažnedažādām citām krāsām atgādina tikko izšķīlušos, vēl mīkstus un pūkainus varavīksnes mazuļus.

Ar žaketi atpakaļ sešdesmitajos

Arī saīsinātās žaketes, kuru apakšmala sniedzas krietni vien virs gurnu līnijas, var būt darinātas no kažokādas, taču ne tikai. Tās var būt pašūtas arī no ādas, mēteļauduma, trikotāžas, kā arī no šīs sezonas aktuālākā auduma – tvīda, un tās var iesviest mūs atpakaļ vecajos labajos sešdesmitajos gados tikpat labi kā tālajos viduslaikos. Viss atkarīgs no žaketes piegriezuma.

Tomēr, lai kā tu tērptos – sešdesmitos gadus atgādinošā žaketītē, leopardrakstu mētelītī, krāsainā kažokādā vai viscaur sarkanā, vienalga, vai tu vēlētos saplūst ar pūli, vai parādīties kā raķete, svarīgākais ir šoruden tajā visā nepazaudēt sevi. Ja nu pēc tam vairs nevarēsi atrast?

Citi Ilonas Liniņas raksti “Delfi Sievietēm”:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!