Neticami, bet fakts - vācu “fitnesa pāvests” medicīnas doktors Ulrihs Struncs iesaka trijkāršu skaistumkopšanas formulu, kas, aktivizējot organisma atjaunošanās hormonus, ne tikai nostiprina muskuļus, bet arī izlīdzina grumbas.
Un tā, uz priekšu! Mums nepieciešama ātra un enerģiska vingrošana, meditācija un spēcinoši, olbaltumvielām bagāti dzērieni, jo tie veicina muskuļu augšanu un šūnu atjaunošanās sistēmas.

Grumbu likvidētājs Nr. 1: enerģiska vingrošana

Sākuma pozīcija: nostāties taisni, lai mugurkauls un galva ir vienā taisnā līnijā, kājas plecu platumā. Tagad saliekt ceļgalus, izvirzot gurnus uz aizmuguri, it kā gribētu apsēsties. Pietupienu noturēt ceļgalu augstumā, skaitīt līdz pieci, un tad iztaisnot kājas. Izdari piecus pietupienus pēc kārtas un tad atpūties uz 10 līdz 30 sekundēm.

Pēc tam tūlīt atkārto šo vingrojumu vēl divas reizes. Lai panāktu maksimālu efektu, šis vingrojumu ir jāveic vismaz divreiz dienā.

Kā tas iedarbojas?

Ar šādu vingrojumu var panākt, ka muskuļi tiek nodarbināti līdz veselībai nekaitīgai spēku izsīkuma robežai un tiek stimulēta somatotropīna izdalīšanās. Somatropīns jeb STH ir augšanas hormons, kas veicina šūnu vairošanos un tauku samazināšanos - rezultātā āda kļūst gludāka.

Sensacionālais atzinums, pie kura savos pētījumos nonācis itāļu zinātnieks Dr. Karmelo Bosko: somatropīnu organismā iespējams mērķtiecīgi ražot ar muskuļu treniņu palīdzību. Kā izrādās, tiklīdz muskulis tiek noslogots līdz galējai iespējai, organisms izdala STH, lai veicinātu bicepsu un citu muskuļu augšanu un nostiprināšanos, un ķermenis pēc šī muskuļu sasprindzinājuma kļūtu izturīgāks un veselīgāks.

Visefektīvākie ir pietupienu vingrinājumi, jo sēžamvietā un augšstilbos atrodas apmēram 70 procenti visu muskuļu. Šī ievērojamā muskuļu grupa pietupiena laikā tiek sevišķi sasprindzināta –0 līdz ar to organismā izdalās ārkārtīgi daudz grumbu izlīdzinošā hormona.

Grumbu likvidētājs Nr. 2: pilnīga atslābināšanās

Sevišķi daudz “jaunības hormona” asinīs izdalās dziļā miega fāzē. Pārsteidzošs atklājums ir tas, ka arī nomodā iespējams mērķtiecīgi panākt stāvokli, kad smadzeņu impulsu biežums samazinās un organismā izdalās STH.

Apsēdies uz krēsla, kājas ceļgalos nedaudz izplestas, apakšdelmi uz augšstilbiem, pleci krīt brīvi uz priekšu. Aizver acis un meditējot savā prātā atkārto Dr. Strunca izdomāto vārdu “lamon”, kamēr ķermeņa svars vairs nav jūtams. Iesākumā, protams, nepieciešams ilgāks laiks, kamēr vingrinājums izdodas.

Taču jo biežāk atkārtosi šo vingrojumu (vismaz divreiz dienā, piemēram, notvert klusus brīžus nedēļas nogalēs mājās vai dienas vidū birojā, kad kolēģi aizgājuši pusdienās), jo ātrāk tu iemācīsies sasniegt šo stāvokli, kurā organisms ražo somatotropīnu.

Grumbu likvidētājs Nr. 3: olbaltumvielām bagāti dzērieni

Lai organismā varētu izdalīties pretgrumbu hormons somatotropīns un viedoties muskuļus nostiprinošie hormoni, ķermenim nepieciešamas olbaltumvielas. Jo nepieciešamā bāze šiem abiem procesiem ir mikroskopiski proteīna ķieģelīši – aminoskābes. Kad proteīna līmenis asinīs ir pietiekami augsts, tikai tad organismā sākas mutuļojoši šūnu atjaunošanās procesi.

“Cilvēki ar augstu olbaltuma līmeni asinīs dzīvē ir ieguvēji. Olbaltumvielas organismā aizkavē ķermeņa novecošanu un nodrošina labu veselību,” skaidro vācu pretnovecošanas eksperts Dr. med. Ulrihs Struncs.

Enerģijas dzēriena recepte

Cilvēka ķermenim pastāvīgi nepieciešami vismaz 0,8 grami olbaltuma uz vienu svara kilogramu. Dr. Struncs norāda: “Lielākai efektivitātei ir jāuzņem tīrs olbaltums, bez taukiem. Jo taukvielas kavē aminoskābju darbību.” Vislabāk lietot augstvērtīgu olbaltumpulveri (pieprasīt aptiekās, piemēram produktu “Profuel” Rīgas aptiekā “NAT Plus”). Doktors Struncs iesaka katru dienu izdzert trīs olbaltumdzērienus.

Pagatavojiet dzērienu, sajaucot divas ēdamkarotes olbaltumpulvera ar 100ml negāzētu minerālūdeni, pienu vai ūdeni.

Šāda vingrošanas, meditācijas un olbaltumu kombinācija garantē gludu ādu un veicina somatotropīna rašanos šūnās. Notievēšanas blakusefekts: olbaltumpulverī ir taukus noārdoša viela karnitīns, kas palīdz atbrīvoties no liekā svara. Lai panāktu notievēšanu, būtiski svarīgi ir patērēt daudz šķidruma, vismaz 3 litrus minerālūdens dienā. Tas palīdzēs ķermenim atbrīvoties no nevajadzīgajām olbaltumvielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!