Foto: Publicitātes foto

Pasaule, arī Latvija, šobrīd pārskata attieksmi pret dzimumu līdztiesību, nereti radot pārspīlējumus. Liela daļa no diskusijā iesaistītajām personām sieviešu diskriminācijas tēmu izmanto tikai tādēļ, ka konkrētā laikā un vietā nav nekādas citas iespējas pievērst uzmanību savam skaļi paustam vai rakstītam vārdam. Tur, kur nepietiek prāta vai argumentu, tiek pievilkta politika vai veidotas starpministriju darba grupas. Un tomēr globāli stāstā par sarežģīto un ļoti būtisko sieviešu diskriminācijas vēsturi un tās ietekmi uz viņu veselību un labklājību parādās ļoti nozīmīgi aspekti, kam būtu laiks pievērst uzmanību gan Latvijā, gan globāli.

Es vēlos pievērst uzmanību faktam, ka mums nav pētījumu par grūtnieču un zīdītāju ārstēšanu. Precizēšu – mums trūkst informācijas par zāļu lietošanas efektivitāti un drošību grūtniecēm un sievietēm, kas baro ar krūti.

Pietiekami labi apzinos, ka šis uzstādījums nesasniegs ne simto daļu intereses, salīdzinot ar vēsti – vai kādas augstskolas profesors ir savai studentei uzmācies vai tikai paplašinājis viņas redzējumu par kādu skaņdarbu.

Pēdējo trīs mēnešu laikā temats – zāļu pieejamība un drošība grūtniecēm un zīdītājām – globālā līmenī ir daudzkārt plašāk skatīts par profesoru un studenšu attiecībām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!