Lai izvadītu no organisma vīrusus un toksīnus, dienā izdzer astoņas pilnas glāzes ūdens (1,5 līdz 2 litrus). Mitrums nepieciešams arī tavai gļotādai, lai sagūstītu un iznīcinātu iesnu vīrusus.
Kā vienkāršāk patērēt šo ūdens kvotu? Vispirms no rīta izdzer divas glāzes ūdens, kurā iespiesta citrona sula (citrona sulā ir daudz C vitamīna, tā palīdz līdzsvarot skābes līmeni kuņģī, aktivizē imūnsistēmu, attīra nieres un tai piemīt izteiktas antibakteriālas īpašības). Pēc tam izdzer pa divām glāzēm pusdienās un vakariņās, bet pēdējās divas - pirms gulētiešanas. Viss! Vēl viena alternatīva ir turēt pie rokas lielu pudeli ar ūdeni un to dienas laikā pamazām iztukšot.

Svarīga ir arī fiziskā aktivitāte, kas palīdz organismam izstrādāt baltos asinsķermenīšus (viens no to uzdevumiem ir cīņa ar gripas infekciju) un izvadīt toksīnus no organisma. Lai gan visieteicamāk ir vismaz 30 minūtes dienā veltīt īstiem fiziskiem vingrinājumiem, kas nodrošina pastiprinātu svīšanu, par labu nākt arī jebkāda cita veida fiziska aktivitāte. Ja nespēj trenēties 30 minūtes bez pārtraukuma, neatmet vingrinājumiem ar roku, bet dari tik, cik spēj.

Un visbeidzot, nezaudē optimismu. Cilvēki, kas uz dzīvi raugās no gaišās puses, ar stresu tiek galā vieglāk nekā pesimisti, un tie, kas labāk tiek galā ar stresu, retāk inficējas ar vīrusiem. Labs iemesls, lai smaidītu!

Augļu un dārzeņu faktors
Ja tomēr esi jau inficējusies...
Saprātīgi pasākumi
Neļauj gripai gūt virsroku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!