Foto: Sakurawhite.lv

Jautājumi: Mana problēma - trausli, slāņojošies nagi ar vertikālām rievām. Ja nagu izturību vēl kaut kā izdodas novērst (tiesa, uz laiku), tad rievas nepazūd. Estētisks diskomforts.

Mazāk saulainā periodā regulāri lietoju „Calcigran" (2 tabletes dienā), esmu izmēģinājusi uztura bagātinātāju ar ķiplokiem, „Merch" tabletes u. c. Varbūt ir kāds mikroelements vai vitamīns, kurš ir tieši „atbildīgs" par to, ka veidojas šīs rievas? Ko ieteiksiet?

Atbild manikīra studijas „SakuraWhite" meistare Baiba Strazdiņa:

Šādas sūdzības visbiežāk  ir  sievietēm, kuru rokas bieži saskaras ar ūdeni un sadzīves ķīmiju. Pastāvīgas ķīmisko līdzekļu iedarbības rezultātā naga pamatne attaukojas. Nagi kļūst trausli, noslāņojas, lūzt, ar laiku kļūst plānāki. Roku āda kļūst sausa, plaisā.

Salīdzinājumam: lai būtu priekšstats, ko sadzīves ķīmija var nodarīt mūsu nagiem, iedomājieties, ka vakarā pirms gulētiešanas jūs sejas dekoratīvo kosmētiku nomazgātu ar trauku mazgājamo līdzekli, to mēs, protams, nekad nedarītu. Rodas jautājums - ar ko rokas un nagi atšķiras no sejas? Iesakām, darbojoties ar ķīmiskiem līdzekļiem, lietot cimdus.

Roku un nagu kopšanai ieteicams izmantot barojošu roku krēmu un nagus stiprinošu kutikulas eļļu. Nagi var kļūt sausi un lūztoši arī sievietēm, kas bieži maina nagu lakas (biežāk kā reizi nedēļā), jo nagu lakas noņemšanas līdzekļi bojā un attauko nagu pamatnes. Šajā gadījumā  nepieciešams lietot speciālu kutikulas eļļu nagu struktūras uzlabošanai, kā arī obligāta vienmēr ir bāzes laka. 

Vēl ļoti svarīgi nagu kopšanā ir pareiza nagu apvīlēšana. Nagus drīkst vīlēt tikai vienā virzienā un ar vīlīti, kura ir paredzēta dabīgajiem nagiem (vīlītes „raupjums" ir 180 griti). Nepareiza nagu apvīlēšana visbiežāk beidzas ar nagu šķelšanos, arī pārāk bieža nagu pulēšana var nodarīt pāri nagiem. Ieteicams nagus pulēt ne biežāk kā reizi trijos mēnešos. Nagu augšanu viennozīmīgi palēnina arī diēta, spēcīgi medikamenti, stress un traumas.

Augsta temperatūra ir faktors, kas uzlabo un pat paātrina nagu augšanu, līdz ar ko veicinoša šajā sakarā būs vasara, kas strauji tuvojas, kā arī tādas sildošās manikīra procedūras kā parafīna terapija, karstais manikīrs un termālais manikīrs.

Ja vēlies uzdot jautājumu manikīra speciālistei, raksti uz sieviete@delfi.lv, un atbildi saņemsi „Delfi Sievietēm" sadaļā „Ekspertu padomi > Skaistumkopšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!