Jautājums: Esmu bez darba, un mani uztur mans vīrs, katru reizi, kad man viņš dod naudu, ir jānoklausās nepatīkami pārmetumi, ka es nekur nestrādājot, viņš raujas melnās miesās, lai uzturētu ģimeni. Katru reizi jūtu, kā mani pamet enerģija un man nav spēka ne vairs māju kārtot, ne arī doties darba meklējumos.

Tas viss ir ievilcies jau piecu gadu garumā. Pēdējā laikā arī ir pasliktinājusies veselība, slikti guļu, mokos gandrīz katru dienu ar galvassāpēm. Es nezinu, kā tikt ārā tā apburtā loka. Esmu bijusi pie psihologa, nepalīdzēja. Tad esmu gājusi pie vairākiem dziedniekiem, tie man saka, ka man esot uzlikts lāsts, bet neviens arī nav noņēmis, kaut teica, kas viss nu pats atrisināsies. Kālab nekas nemainās manā situācijā?

Atbild psiholoģe Nora Kalnmale, Starptautiskā Reiki centra direktore (pieteikšanās uz vizīti Rīgā notiek pa tel. 26115531 vai e-pastu: saulestemplis@inbox.lv):

Sveika!

Šajā situācijā ir trīs risinājumi. Pirmais: Jūs varat pieņemt vīru ar viņa īpatnībām, galu galā viņš taču naudiņu Jums neatsaka un tā ir viņa īpatnība pirms došanas izteikt pārmetumus. Pamēģiniet to uztvert filozofiskāk - tā ir viņa brīva izvēle - dot vai nedot Jums naudu. Viņš ir pieaudzis cilvēks un zina, ko dara, un ja reiz viņš dod, tad kādēļ būtu jāsatraucas par pārmetumiem, ja vairs nedos, domāsiet citu ceļu, kā to iegūt.

Izvērtēsim šīs situācijas pozitīvo pusi: Jūs jau piecus gadus nestrādājat, un vēl aizvien viņš Jūs uztur. Jūsu rīcībā ir ļoti daudz brīvā laika, kamēr daudzas sievietes strādā gara darba stundas un vīrs nemaz nedod līdzekļus, kas Jums tiek doti. Izmantojiet šo laiku sev, lasiet skaistas grāmatas, iepazīstiet savu iekšējo pasauli, padomājiet par savas dzīves lielajiem sapņiem un droši soli pa solim ejiet to virzienā. Varbūt Jums ir tuva sirdij māksla, kālab gan neuzgleznot skaistu gleznu vai neizgatavot skaistu rokdarbu?

Veselība pasliktinās tīri no psiholoģiskā diskomforta - Jūsu neelastīgā attieksme pret vīru naudas jautājumā, tā jau ir ievedusi Jūs bezmiegā un galvassāpēs.

Ir otrs variants, ja nespējat pieņemt vīra lekcijas naudas došanas brīdī, tad neņemiet šo naudu, bet atrodiet citu veidu, kā to iegūt. Sameklējiet darbu, tad nevienam nebūs tiesības pārmest, ka tērējat viņa sūri grūti pelnīto. Saņemieties! Jūs esat iestrēgusi nevarēšanā, neviens cits jau Jūsu vietā darbu mājās klāt nenesīs, ne psihologs, ne arī dziednieks.

Un trešais variants ir visu atstāt tā, kā jau ir, tikai jārēķinās ar to, ka labāk jau no tā nepaliks, bet, kā pati redzat, ar katru dienu paliek smagāk, veselība jau sāk niķoties...

Tas nav ne lāsts, ne nobūrums, tā ir padošanās un nekā nedarīšana, Jūs meklējat, kas varētu Jūsu vietā sakārtot Jūsu dzīvi, bet nevajag meklēt vainīgos ārpus sevis - lāstā, sliktos speciālistos - jo viss jau izriet no mums un mūsu attieksmes pret pašu dzīvi. Mainiet savu domāšanu un attieksmi pret dzīvi un notiekošo, nākamais solis - sāciet rīkoties, un tad sekos reālas pārmaiņas.

Ar cieņu,

Nora Kalnmale.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!