Foto: Shutterstock
Nepareiza uztura, pastāvīga stresa un apkārtējās vides negatīvās ietekmes dēļ gremošanas problēmas izjūt katrs otrais mūsu valsts iedzīvotājs.

Biežs stress, sauss paēdiens no tā, kas ir pa rokai, un, lūk, jau periodiski iesāpas vēders. Ne pārāk stipri, paciest var - tātad, viss normāli. Pat ja tas ir gastrīta aizsākums - nav taču problēma! Tā spriež ļoti daudzi, ja ne vairākums. Taču tikai līdz noteiktam brīdim... Aicinājumi pāriet uz veselīgu uzturu, atteikties no tādiem garšīgiem, bet kaitīgiem produktiem, kā salds, trekns un cepts, kā likums, iedzīvotāju vidū nerod atbalstu.

Mierinot sevi ar tādu nopietnu slimību kā kuņģa čūla neesamību, mēs turpinām vājināt sava organisma aizsargspējas, kamēr dedzināšanas sajūta nekļūs par mūsu pastāvīgo pavadoni, bet gremošanas procesu nesāks pavadīt nopietnas problēmas. Cilvēkiem, kuriem kuņģis ir vārīgā vieta, vajag šobrīd uzmanīgi sekot tam, ko viņi ēd, dzer un kādu dzīvesveidu piekopj. Visi šie pasākumi ir profilaktiski un nepieciešami, lai neizprovocētu slimību.

Raksts tapis tematiskās nedēļas "Jūsu kuņģa veselība" ietvaros. Lasi un uzzini vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!