Foto: PantherMedia/Scanpix
Nupat sākusies gada tumšākā sezona, un ar katru dienu varam sajust vasaras laikā uzkrātās enerģijas noplakšanu. Interneta veselības žurnāls "Health" norāda, ka ir vairāki veidi, kā enerģiju iegūt arī šajā laikā. Pēc ekspertu ieteikumiem ir iespējams ne tikai zaudēt liekos kilogramus vai tumšos riņķus zem acīm, bet pat sajusties vairākus gadus jaunākai.

Portāls “Delfi” iesaka septiņus noslēpumus, kā atkal sajusties jaunai, atgūt spēkus un rast sevī sajūtu “es varu gāzt kalnus!” Lai to paveiktu, nemaz nevajag sagriezt savu dzīvi kājām gaisā. Tā vietā pietiek ar dažu vienkāršu noteikumu ievērošanu.

Jaunības un enerģijas atgūšanas noslēpumi:

Izgulieties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pilnvērtīgas miega devas saņemšana ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri vien atgūt jaunību. Miegs ir vienīgais laiks, kad ķermenis pilnībā var nodoties sevis atjaunošanai, tajā skaitā enerģijas atgūšanai. Tādējādi jūs iegūsiet gan spēcīgāku ķermeni, gan atkal radoši domāt spējīgas smadzenes.

Izmēģiniet sešas nedēļas pēc kārtas doties gulēt pietiekami agri, lai jūs aizvērtām acīm būtu gulējusi vismaz astoņas stundas diennaktī. Ja nepieciešams, izlaidiet savu mīļāko seriālu un atstājiet traukus izlietnē nemazgātus. Tā vietā jūs iegūsiet ilgstošu un veselīgu laicīgas gulētiešanas ieradumu, kas jums dos gan papildus enerģiju, gan uzlabos sejas ādas krāsu.

Ēdiet pilnvērtīgu pārtiku


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kamēr jūs maināt gulētiešanas paradumus, jums ir iespēja iegūt vēl papildus jaunības eliksīru – spēcinošus ēdienus. Katru dienu uzsāciet ar kādu augli vai dārzeni un izdzeriet pilnu glāzi ūdens. Esot pielādēta ar vitamīnu un antioksidantu pilnajām dabas veltēm, jūs jutīsieties atsvaidzināta, uzlādēta un pilnībā atguvusi spēkus.

Tas nebūt nenozīmē, ka jums ir jāizvairās no saldumiem. Tikmēr, kamēr vien 90% no jūsu ēdienkartes ir veselīga, varat droši atļauties atlikušajos 10% iekļaut ko vien jums sirds kāro. Ja tas ir saldējums, tad izbaudiet to no sirds, kā to reiz darījāt vēl agrā bērnībā.


Pacilājiet stieni


Foto: PantherMedia/Scanpix

Atbilstoša treniņa izvēle var likt sajusties 10, 20 un pat 30 gadus jaunākai. Ja viss tiek darīts pēc instruktoru ieteikumiem (vai internetā atrastām profesionāļu pamācībām), vingrinājumi ar dažādiem svariem jūsu muskuļus padarīs blīvākus un elastīgākus. Muskuļu masas pieaudzēšana, pat ja tā vizuāli uzreiz nebūs pamanāma, aizsargās no ievainojumiem un palielinās kopējo ķermeņa izturību.

Jaunības sajūtas atgūšanai vissvarīgāk ir veikt treniņus muguras, kāju un gurnu muskuļu nostiprināšanai. Jau pēc pāris nedēļu treniņiem jutīsiet, ka vingruma ziņā nemaz neatpaliekat no divdesmitgadniecēm.

Atļaujieties palutināt sevi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Sejas ādas procedūras un nagu nopulēšana patiešām nedos jums mūžīgo jaunību, taču nenovērtējiet par zemu rūpēšanos par savu izskatu (tajā skaitā, nopērkot dārgu sejas krēmu vai piekrāsojot riņķus zem acīm).

Ir milzu atšķirība, vai cenšaties par katru cenu izskatīties desmit gadus jaunāka, vai pacenšaties izskatīties labi tajā vecumā, kāds jums ir. Paildzinot laiku, kurā jūsu āda ir elastīga, mati mirdz un ķermenis izskatās vingrs, arī jūs pati jutīsieties pašpārliecinātāka un jauneklīga.

Apvienojiet to visu!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pat ja ēdat pareizi, cilājat svarus un esat iegādājusies to pašu dārgāko sejas krēmu, visu šo lietu atkārtošana ik dienu, jums drīz atkal var likt sajusties vecai. Lai tas nenotiktu, ir regulāri savā dzīvē jāievieš jaunas asociācijas un jaunas lietas.

Tā saucamā "ķermeņa elektrošoka terapija" nav tik sāpīga kā izklausās... No rītiem nedaudz izmainiet savu ceļu uz darbu, pamainiet augļu veidus brokastīs un izmēģiniet dažādus kosmetologus pat ja jums jau esošais salons šķiet gana labs. Pārsteidziet savu ķermeni!

Atgriezieties atpakaļ laikā


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja skolas laikā klausījāties popu vai rokmūziku, ielādējiet savā mūzikas atskaņotājā vecās labās “Metallica”, “Nirvana”, Deivida Bovija vai pat “Spice Girls” dziesmas. Ja šķiet, ka vecas mūzikas klausīšanās liecina tikai par nostalģisku jūtu uzplūdiem, kas jūs padara aizvēsturisku, tad kļūdāties – pētījumi pierāda pretējo.

Hārvardas universitātē veiktie novērojumi pierāda, ka cilvēkiem, kas atradās vietā, kurā mākslīgi ar filmu, mūzikas un dažādiem interjera priekšmetiem tika radīta viņu jaunības vide, uzlabojās garastāvoklis, darbaspējas, atmiņa un vispārējais veselības stāvoklis.

Tas pierāda, ka mūsu prāts darbojas atkarībā no laika, kurā atrodamies, bet to savukārt ir iespējams mainīt. Pagrieziet laiku atpakaļ!

Uzspēlējiet pozitīvismu


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir tikai dabīgi būt nedaudz nopietnākai un nosvērtākai, kā tad, kad bija saldais 18 gadu vecums. Šajā laikā ikviens dzīvē pieredzējis jau ne mazumu tuvu cilvēku zaudējumu, darba maiņas, šķiršanās un dabas katastrofas.

Tomēr ir iespējams censties no šīm lietām neietekmēties. Tas nenozīmē, ka ir jāaizmirst viss, kas ir bijis, bet tā vietā visiem spēkiem jākoncentrējas uz visu labo, kas notiek apkārt.

Tā, piemēram, ja jūsu romantiskais ceļojums tiek aizkavēts, atcerieties, ka galu galā jums vismaz ir otra pusīte, ar ko tādā doties. Pozitīvu emociju kultivēšana sevī palielinās optimismu, kas savukārt motivēs jūs darīt vairāk jauneklīgas un radošas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!