Foto: PantherMedia/Scanpix
Man ir 40 gadi. Uz sejas ap acīm pastiprināti metas brūni pigmenti. No kā tas varētu būt? Man aknām ir konstatēta hepatoze. Dzeru daudz kafijas. Varbūt nav kārtībā nieres, žultspūslī atrasti polipi. Kā tos varētu novērst, lai pārstātu mesties? Kā ir ar balinošiem krēmiem? Kas tas par jaunu krēmu "Bioderma" pigmentu balināšanai?

Atbild Veselības centra 4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas dermatoloģe Linda Kapteine:

Sejas ādas pastiprinātai pigmentācijai var būt dažādi iemesli.

Ap 40 gadu slieksni ādas izmaiņas var būt saistītas gan ar vielmaiņas izmaiņām, gan hormonu disbalansu, gan saules un solāriju atstātas fotonovecošanās pēdām. Jūsu gadījumā vajag noskaidrot kurā ādas slānī ir šīs pigmentācijas izmaiņas. To var veikt gan dermaskopiski, gan luminiscentā gaismā pie dermatologa. Nosakot to atrašanās vietu, tiek piedāvātas pigmenta likvidēšanas iespējas gan procedūru, gan lāzerprocedūru, gan ārstniecisku krēmu veidā. Kā arī dermatologs pastāstīs par ādas kopšanu, saules aizsardzību un vienmērīgas ādas saglabāšanu pēc procedūrām.

Labprāt iesakām šos BIODERMA White Objective līdzekļus, jo to sastāvs sniedz vairākas ļoti svarīgas ādas aizsardzības un kopšanas iespējas - gan nepieciešamo saules aizsardzību, gan balinošo iedarbību, gan neļauj atkārtoti veidoties šai nepatīkamajai pigmentācijai.

BIODERMA ir produktu līnija, kas padara ādu gaišāku un palīdz likvidēt pigmentācijas plankumus un novērš to atkārtotu veidošanos. White Objective ir visaptveroša depigmentācijas programma, kas darbojas visās melanīna sintēzes fāzēs un nodrošina vislabāko līdzsvaru starp efektivitāti un panesību.

Visi White Objective ir piemēroti jutīgai ādai. Krēms, fluīds un zīmulis nodrošina aizsardzību pret UVA un UVB starojumu, kas nepieciešama dienas gaišajās stundās.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!