Foto: PantherMedia/Scanpix
Visu mīlētā vasara nereti mēdz atstāt savas pēdas uz mūsu sejas ādas. Rudens ir vispiemērotākais laiks, kad būtu jāsāk rūpēties par vasarā iegūtām fotonovecošanas pazīmēm. Pigmentācijas plankumi, klāt nākušas sīkas krunciņas, ādas atūdeņošanās, paplašināti kapilāri un asinsvadu "zvaigznītes" – visas šīs nepatīkamās pazīmes ir saules izraisītas un tiek dēvētas par "fotonovecošanu", pastāstīja lāzerklīnikas "Panacea Pro" speciālisti.
Šīs nepatīkamas sekas var palīdz pārvarēt
fotoatjaunošana
. Klīnikā fotoatjaunošanas procedūras veikšanai tiek izmantota IPL (intensīvi pulsējošās gaismas) sistēma. Siltumiedarbība uz ādas vidējo kārtu - dermu dod spēcīgu impulsu kolagēna sintēzei, kā rezultātā būtiski uzlabojas ādas kvalitāte - paaugstinās tās tonuss, samazinās krunciņu dziļums un ādas poras, izlīdzinās reljefs, uzlabojas ādas krāsa un, pēc nepieciešamības, tiek likvidēti pigmentplankumi un koagulēti paplašinātie virspusējie asinsvadi. Acīm redzama ādas stāvokļa uzlabošanās vērojama pat pēc vienas procedūras. Lai sasniegtu stabilu rezultātu, rekomendē 3 - 4 fotoatjaunošana procedūras ar viena mēneša intervālu.

Iestājoties rudenim, cilvēkiem ar problemātisku ādu nereti ir novērojami saasinājumi. Lieliska procedūra, kas palīdz cīnīties ar nevēlamām ādas problēmām ir dimantu mikrodermabrāzija.

To pielieto ne tikai aizsērējušu poru, sabiezinātu epidermas augšējo slāņu, pigmenta plankumu, pēc-aknes (ieskaitot pinņu atstātās rētas) likvidēšanai, bet arī plaši pielieto, lai novērstu ar novecošanos saistītas izmaiņas ādā, kā arī striju un rētu mazināšanai un likvidēšanai.

Šīs metodes pamatā ir ādas atjaunošanas process, jo ādas slīpēšana veicina ādas šūnu atjaunošanos. Dimantu mikrodermabrāzija (MDA) ir atmirušo ādas šūnu noņemšana ar dimanta uzgaļiem, kuras procedūras gaitā uzreiz iesūc vakuumsistēma. Pateicoties uzgaļu daudzveidībai, šī hipoalergēnā procedūra ar dimantiem var tikt pielietota dažādiem ādas rajoniem - sejai, ieskaitot arī acu zonu, dekoltē un ķermenim. Klīnikā šo procedūru veic ar vācu kompānijas CNC izstrādāto Dimantu mikrodermabrāzijas iekārtu.  Rezultātā klienti iegūst izlīdzinātu ādas reljefu, gludu ādas virsmu, viendabīgu ādas krāsu, mazāku krunciņu dziļumu, lielāku ādas elastību, sašaurinātas poras un pamanāmu liftinga efektu.

Nepieciešamības gadījumā dermabrāzijas procedūru var papildināt ar fonoforēzi, vai mezoporāciju - bezadatu mezoterapiju, kura šobrīd estētiskās kosmetoloģijas un dermatoloģijas jomā ir inovatīvākā un efektīvākā metode, kuras laikā bez jebkādiem ādas bojājumiem tiek aiztransportētas lielmolekulārās bioloģiskiaktīvās vielas uz dziļajiem ādas slāņiem.

Lai sasniegtu rezultātu, kurš saglabāsies ilgstoši, ir vēlams iziet sešu procedūru kursu ar divu nedēļu intervālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!